filipek84 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witam Ostatnio zbudowałem micro łódkę ,ale nie wiem z czego zrobić śrubę :shock: proszę o pomoc . http://img13.imageshack.us/img13/3254/dsc00953mb.jpg Taka zabawka żeby z nudów sobie w wannie popływać :twisted: http://img63.imageshack.us/img63/3641/dsc00952y.jpg http://img686.imageshack.us/img686/6118/dsc00951o.jpg Edit:O i zapomniał bym o szczegółowych danych Długość:8,5 cm Szerokość:2,8cm Wysokość:1,6cm Waga:14-17 gram (z wagi było trudno odczytać) Edited by strejla_u Zamieniłem wyświetlanie obrazków na linki do nich, ponieważ są bardzo duże. Powinny być max 800 x 600 -> widać dokładnie tyle samo, ładują się dużo szybciej i nie rozjeżdża się forum przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 z blaszki z puszki po napoju a piaste z kropli zywicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 zrób z blachy z puszki po np. coli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipek84 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Aha dzięki a jak myślicie jaka duża ma być ta śruba by zachować dużą prędkość nie marnując przy tym dużo energii ja tak myślę że z 5mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 silnik jest maleńki i jedyna metoda doboru to metda prób i błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 pomysł świetny elektronika skąd jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Fajneee... a jak to będzie skręcać ? Elektronika wydaje mi się że jest z jakiejś zabawki, kiedyś się też takimi rzeczami bawilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 A czy ta łódka skręca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipek84 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jutro kolega przyniesie mi coś w stylu serwa a wyposażenie wyjęte z autka takie jak to http://www.emodel.pl/rc-toy-samochodzik-mini-jeep-model-8819-p-1075.html Nie wiem czy przypadkiem nie zmienić silnika, posiadam jeszcze taki 1 są łatwo dostępne można je wyjąć z (wibratorka) w telefonie ,cała sztuka polega na tym że te małe silniczki mają na osie poprzyczepiane metalowe ćwiartki kółek dzięki temu gdy silnik się kręci telefon dostaje wibracji. Obecnie nie posiadam puszki (z śruby nici)jutro w szkole kupie sobie pepsi Wydaje mi się że zakup takiego autka nie jest wielkim wydatkiem czasami można znaleźć takie cudeńka za 18 zł .W zestawie znajdują się jeszcze Nadajnik na 2 paluszki i ładowarka na 3 paluszki która ładuje akumulatorek jakieś 30 sek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Śrubę możesz zrobić z balsy bez problemu . wycinasz mały kawaleczek 20mm na 0.5mm póżniej nad parą wyginasz w kształcie śruby,robisz dziurkę w środku wklejasz jakis koralik malutki pędzelkiem malujesz to Caponem, nawet możesz bezbarwnymi lakierami do paznokci ,wsadzasz na wał i masz śrubę jak talala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipek84 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 No dobra co prawda nie mam balsy ,ale wykonałem już śrubę z puszki .Po głowie chodzi mi jeszcze jedno pytanie czy przypadkiem sinik w wodzie się nie uszkodzi? jak tak to będę planował wydłużenie wału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Kiedyś miałem tego mikro helika jak już przeszedł na emeryture to wziąłem zrobiłem z tego łódź podwodną, silnik był za "kadłubem" i chodziło jak tralala wiec nie musisz przedłużać wału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 silniki w wodzie sie nie uszkodza , byla kiedys opinia by docierac szczotki wlasnie w wodzie ale nie wiem poco i jaki to mialo sens, zaznaczam ze sam nigdy tak nie robilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Janosik swietej pamieci starszy modelarz sam mi kiedyś to powiedział ,że najlepszym smarem dla silnikow szczotkowych jest właśnie woda. najlepiej destylowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipek84 Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Siemka Teraz mam pytanie z zupełnie innej półki mam kompletną antenę z gwintem wewnętrznym i z gwintem zew. ułamaną tuż za pierwszą częścią czy jest jakaś możliwość aby zrobić z nich jedną antenę z gwintem zew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.