Acerek Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam,chcę zbudować swój pierwszy model,ale zupełnie nie wiem od czego zacząć,nie chcę żadnego Wicherka,chciałbym jakiś zestaw ze sklepu,najbardziej podobają mi się modele z Balsy,czy moglibyscie mi podać jakiś przykład?z serwami i reglem (albo bez elektroniki) ,dodam że nie mam żadnej apki,mam na to 550 zł, Pozdrawiam!
Gość Kuba.K Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Chłopaku :szukaj: ( Easy Glider Pro . ew. Easy Star )
Acerek Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Opublikowano 2 Lutego 2010 no tak,ale easy glider z elektryką i aparaturą,wyniesie więcej niż 550 zł
Gość Kuba.K Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Easy Glider - 300zł .aparature np. Zebre 4ch dorwiesz spokojnie za 200zł . POSZUKAJ!! Może Easy Star. Wykaż trochę inicjatywy :>
meloow Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Witaj, Acerku na początku napiszę Ci kilka rad ad1/ co to słowo "aparatura" czyżby skrót od srapka czy chrapka w modelarstwie używa się Radio, Nadajnik lub w skrócie Tx (od Transmitter) ad2/ temat dotyczący pierwszego modelu był już poruszany 10000000 razy wystarczy poszukać ad3/ jeżeli nic nie znalazłeś to wpisz w szukaj takie frazy TOTO RWD5 by skazoo EASY STAR EASY GLIDER NEMO FOCUS PIPER z cyber-fly co do ceny jak dobrze poszukasz to nadajnik kupisz na 200PLN, a za pozostałe 300 spokojnie teraz zbudujesz samolot i go wyposażysz w elektronike.
Acerek Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Opublikowano 2 Lutego 2010 no tak,tylko nie chcę budować,tylko kupić ARC ewentualnie RTF
meloow Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 tu masz http://www.modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=22 i jeszcze Ci na chipsy i cole zostanie, a model całkiem fajny i sporo osób się na nim uczyło latać. albo ten http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=8639 to już jest bajer.
Acerek Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Opublikowano 2 Lutego 2010 no tak,a co byś myslał o tym http://www.cyber-fly.pl/produkt-1025.html?
meloow Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 ale ten to nie RTF zastanów się co chcesz RTF czy ARTF czy ARC
Acerek Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Opublikowano 2 Lutego 2010 wiem ew.poczekał bym trochę na radio Bo najbardziej mi na balsowym modelu zależy,EPP mnie nie przekonuje zbytnio
Paweł R Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Balsowy model na początek to pakowanie kasy w błoto chyba że smykałke do latania masz od urodzenia. Jak rozbijesz balsiaka to będziesz zbierać zapałki i szybko się do modelarzowania zniechęcisz a jak rozbijesz EPP wszystko elegancko polepisz CA. Weź to pod uwagę w podejmowaniu decyzji.
meloow Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 dokładnie jak pisze Paweł model z EPP możesz kasować a i tak w 10 minut go skleisz CA i znów polecisz a balsiak był i nie ma 90% z nas uczyło się latać na modelach z EPP
buwi777 Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 dokładnie jak pisze Paweł model z EPP możesz kasować a i tak w 10 minut go skleisz CA i znów polecisz a balsiak był i nie ma 90% z nas uczyło się latać na modelach z EPP :devil: a pozostałych 10% dalej nie umie latać :twisted: ps. sorry za dowcip :crazy:
meloow Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 sorrki ale ciągle patrze przez pryzmat mojej osoby tzn. która zaczynała zabawę z RC nie tak dawno temu
Eski Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Pozwolę sobie na doradzenie koledze mimo iż jestem początkujący. Ja tak samo kolego jak Ty nie wiedziałem co zakupić , znalazłem pewną osobę która bardzo dobrze wyjaśniła mi jak to wszystko wygląda. Teraz po pierwszych lotach mogę śmiało przyznać mu rację i postawić za to przysłowiową flaszkę :-) Tak wyglądał mój pierwszy lot :-) Wcześniej latałem dość dużo na symulatorze PHOENIX z Aparatura Spectrum DX6i wychodziło mi to świetnie. Już myślałem że mogę dosiadać największe maszyny jakie są dostępne na rynku w sprzedaży. ( Filmik mówi wszystko za siebie ) http://pl.tinypic.com/r/5p31ck/6 P.S Dodam, że po wspaniałym pierwszym locie poświeciłem modelowi około 30-40min. aby nadal był w pełni sprawnym modelem. Eski.
Wiesiek Opublikowano 2 Lutego 2010 Opublikowano 2 Lutego 2010 Ja tak samo kolego jak Ty nie wiedziałem co zakupić , znalazłem pewną osobę która bardzo dobrze wyjaśniła mi jak to wszystko wygląda. Witam Jak napisal Eski,od tego powinien zaczac kazdy poczatkujacy! Ten dzial powinien byc skrzynka kontaktowa(amator-profi,w poblizu miejsca zamieszkania) Rady typu co lepiej kupic :styro czy balsa to dla mnie totalne nieporozumienie. Doswiadczony modelarz w takich przypadkach jest na wage modelu A jesli chodzi o latanie to tylko na kablu (nauczyciel-uczen)!,nie ma lepszej i szybszej drogi do nauki latania.Widzialem wielu amatorow latania i modeli ktore sie zupelnie nie nadaja dla poczatkujacych, ale dzieki lataniu na kablu , model wracal z wlascicielem do domu w jednym kawalku.
DarekRG Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 Na początek najlepszy model z kauczuku Odbija się skocznie od ziemi przy uderzeniu i leci dalej ;-) ha ha Nie pomogę bo już mi się znudziło pisanie tego samego X razy :twisted: Ręka mnie boli poza tym od siepania w klawiaturę 8) Edit: :arrow: albo i pomogę :crazy: Jeśli umiesz już latać to fajna propozycją są modele z Artexu, a budowa ich jest czystą przyjemnością! Wszytko jest dopracowane i zapięte na ostatni guzik http://www.artexint.pl/sklep//index.php?cat_id=1&page=0&view=0&sort=default Tu jest fajna propozycja: http://www.artexint.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=37 Na allegro też coś można znaleźć ale często się zdarza że coś jest niedopracowane i trzeba włożyć troszkę inwencji twórczej Ale jeśli nie umiesz latać to na poczatek do tłuczenia najlepszy :!: PC FOCUS RTF - zestaw RC za ok 400zł Model zniesie ogromna liczbę kretów i da się reperować. Jak balsą mocno przyhukasz to będziesz zbierał zapałki i się zniechęcisz jak to już pisał kolega po fachu. Z Focusa RTF jak się Ci znudzi, to zostaną Ci graty do późniejszego modelu np z balsy :arrow: jeśli pomogłem kliknij pomógł przy moim poście :!:
jary14 Opublikowano 3 Lutego 2010 Opublikowano 3 Lutego 2010 A co myślicie o przeglądaniu tego działu ?? To jest 101 temat pod tym tytułem... :evil: Michaś - jak najbardziej, tylko pamiętaj, że to nie jest pianka :wink:
Acerek Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Opublikowano 3 Lutego 2010 Ale jest to model z balsy który jesczę ujdzie?i jest w miarę prosty? (Zaraz sobie o nim poczytam )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.