angos93 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Jaki najtańszy pakiet polecacie do silnika Speed 400 6V??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 nimh czy li-pol ni-mh co jakiś 8 celowy li-pol to 2S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Chyba trzeba w muzeum szukać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 A o jakiej mocy muszę kupować? A może podalibyście mi jakieś przykładowe linki z modele.sklep.pl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 co znaczy mocy ? do tego silnika pasuje śmigło 7x4 lub biały gunhter 125x110 ja latałem na pakietach Shark 1050mAh 9,6V http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=612 i na takich 2S 1300mAh 7,4V http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=9560&osCsid=92f09f82f23089fe25e21d53ffbb6679 przy czym na Ni-Mh trzeba latać na ok 80% gazu aby nie upalić szczotek w silniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Mówisz że da rade na tym Shark 1050mAh 9,6V ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 tena masz lepszy 8,4V http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=608 a jaki masz regulator do tego silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Mam ten silnik Speed 400 6V i regulator Jeti Jes020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Szału z osiągami nie będzie. Niestety ale silniki szczotkowe to już przeszłość, przerabiają energię pakietu głównie w ciepło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Szału z osiągami nie będzie. Niestety ale silniki szczotkowe to już przeszłość, przerabiają energię pakietu głównie w ciepło. szału może i nie bedzię ale jak już jest to można wykorzystać. a do jakiego modelu chcesz to włożyć ? ja miałem takie wyposażenie w gripienie i latał super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Do RWD-5 by Skazoo tylko jeszcze przekładnia 4 1:1 ma być Mam jeszcze takie coś: Akumulatorki AAA Sanyo Ni-MH 1,2V/800mAh połączone w pakiet 6V/4000mAh (łączył kolega) tylko było to przez jakiś czas nie używane i coś przestało działać. Raz chwile pokręciło i koniec był nie wiem dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Raz chwile pokręciło i koniec był nie wiem dlaczego rozładowany pakiet i regulator odciął zasialnie silnika ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 I co teraz trzeba zrobić? (przepraszam za głupie pytania ale jestem początkujący) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 naładować pakiet PS. poczytaj w dziale "od czego zacząć" lub użyj opcji szukaj jak tam nie znajdziesz odpowiedzi dopiero wtedy zadawaj pytania ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Ok przepraszam Jutro napisze czy zadziałało podłącze na noc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Podładowałem akumulator teraz gdy podłączam ten silnik SPEED 400 wydaje on dziwny dźwięk (taki pisk), a jeśli podłącze słabszy silnik Speed 320 to kręci się on ale jest bardzo słaby i po chwili robi się coraz bardziej słaby, aż ledwo się kręci i wydaje taki sam pisk jak ten Speed 400. Co jest nie tak? Może za słabo naładowany pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 "pakiet 6V/4000mAh" Z takiego pakietu AAA nie zasilisz Speeda 400 !!!!! 6 V to raptem 5 szt ogniw a do zasilenia tego silnika trzeba minimum 7 ogniw i to nie badziewnych ogniw .One sa w miare dobre ale do zasilania odbiornika , własnie taki pakiet jaki masz Ty .Aby silnik pociagnał model trzeba 7-8 ogniw np Khan 1050 choć to już raczej historia Na Twoim miejscu włożyłbym pakiet 3S i raczej ostrożnie z "gazem" ,mozna spróbować 2S ale "szału" nie będzie Kiedyś do 6V silnika używałem pakietu 8 cel Khan 1050 ,to NiMh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angos93 Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=611 dobry byłby ten pakiet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=611 dobry byłby ten pakiet? A ładowarki do LiPoli to nie masz ? http://abcrc.pl/p/44/700/akumulator_111v_1200mah_20c_(40c)_-_top-win_-_li-pol-akumulatory_i_pakiety-zasilanie_.html i ten pakiet - tańszy, wydajniejszy i "400" na tym chodzi :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.