Skocz do zawartości

Pakiet do speed 400 6V

angos93

Rekomendowane odpowiedzi

Gość slawekmod
Opublikowano

Chyba trzeba w muzeum szukać :wink:

Opublikowano

co znaczy mocy ?

do tego silnika pasuje śmigło 7x4 lub biały gunhter 125x110

ja latałem na pakietach

Shark 1050mAh 9,6V

http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=612

i na takich

2S 1300mAh 7,4V

http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=9560&osCsid=92f09f82f23089fe25e21d53ffbb6679

przy czym na Ni-Mh trzeba latać na ok 80% gazu aby nie upalić szczotek w silniku

Gość slawekmod
Opublikowano

Szału z osiągami nie będzie. Niestety ale silniki szczotkowe to już przeszłość, przerabiają energię pakietu głównie w ciepło.

Opublikowano

Szału z osiągami nie będzie. Niestety ale silniki szczotkowe to już przeszłość, przerabiają energię pakietu głównie w ciepło.

szału może i nie bedzię ale jak już jest to można wykorzystać.

a do jakiego modelu chcesz to włożyć ?

ja miałem takie wyposażenie w gripienie i latał super.

Opublikowano

Do RWD-5 by Skazoo tylko jeszcze przekładnia 4 1:1 ma być

Mam jeszcze takie coś: Akumulatorki AAA Sanyo Ni-MH 1,2V/800mAh połączone w pakiet 6V/4000mAh (łączył kolega) tylko było to przez jakiś czas nie używane i coś przestało działać. Raz chwile pokręciło i koniec był nie wiem dlaczego

Opublikowano

naładować pakiet :)

PS. poczytaj w dziale "od czego zacząć" lub użyj opcji szukaj jak tam nie znajdziesz odpowiedzi dopiero wtedy zadawaj pytania ok?

Opublikowano

Podładowałem akumulator teraz gdy podłączam ten silnik SPEED 400 wydaje on dziwny dźwięk (taki pisk), a jeśli podłącze słabszy silnik Speed 320 to kręci się on ale jest bardzo słaby i po chwili robi się coraz bardziej słaby, aż ledwo się kręci i wydaje taki sam pisk jak ten Speed 400. Co jest nie tak? Może za słabo naładowany pakiet?

Opublikowano

"pakiet 6V/4000mAh"

Z takiego pakietu AAA nie zasilisz Speeda 400 !!!!! 6 V to raptem 5 szt ogniw a do zasilenia tego silnika trzeba minimum 7 ogniw i to nie badziewnych ogniw .One sa w miare dobre ale do zasilania odbiornika , własnie taki pakiet jaki masz Ty .Aby silnik pociagnał model trzeba 7-8 ogniw np Khan 1050 choć to już raczej historia Na Twoim miejscu włożyłbym pakiet 3S i raczej ostrożnie z "gazem" ,mozna spróbować 2S ale "szału" nie będzie Kiedyś do 6V silnika używałem pakietu 8 cel Khan 1050 ,to NiMh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.