janik Opublikowano 12 Maja 2007 Opublikowano 12 Maja 2007 W tym temacie będę na bierząco aktualizował listę mojich modeli. Nie sa to wszystkie modele jakie miałem gdyż wiekszość nie została zfotografowana bądz zdjecia sie nie zachowały Postaram sie aby modele były upożatkowane od najstarszego Pierwszym mojim modelem którym nauczyłem się latać był ugly stick a prezentuje a własciwie prezentował sie on tak teraz troche danych -rozpietość: 110cm -dlugosc: 85cm -waga 500g do lotu -odbiornik rex7mpd -serwa hs55 -profil symetryk -silnik axi 2208\34 -regulator jeti advens 18 -pakiet fullmax 3s 1050mah _____________________________________________________________________________ Drugi model którego mam zdjęcia jest drugą wersją sticka która prezentuje się następująco _____________________________________________________________________________ Następnie przyszedł czas na "szybowce"(napisałem ten wyraz w cudzysłowiu ponieważ modele są wykonane z tworzyw sztucznych(styro depron etc.)) Pierwszym był szybowiec klasyczny sterowany wysokością i lotkami, a prezentował się tak Teraz trochę danych -rozpiętosc: 1m -długość: 75cm -waga: 200g do lotu -profil:ag14 -odbiornik rex 7mpd -serwa hs55 ___________________________________________________________________________ Następnie przyszedł czas na coś bardziej agresywnego i wybór padł na wasela jednak nie posiadałem wtedy wycinarki do styro więc postanowiłem zrobić go klasycznie z balsy, a tak oto się prezentował Trochę danych -rozpiętość: 85cm -waga: 220g do lotu -odbiornik rex 7mpd -serwa hs55 -profil nieznany ___________________________________________________________________________ Następnie zrobiłem klasyczną delte z depronu która prezentowała się tak Trochę danych -rozpietosc: 80cm -długość: 40cm -profil ag14 -waga 200g do lotu -serwa hs55 ___________________________________________________________________________ Chęć polatanie elektrykiem szybko wróciła więc zrobiłem sobie z depronu takiego oto akrobata Trochę danych -rozpietość: 80cm -długość: 80cm -profil symetryk -waga 400g do lotu -serwa hs55 -odbiornik rex 7mpd -silnik axi 2208\34 -regulator jeti advens 18 -pakiet fullmax 3s 1050mah -śmigło APC 8x3.8 ___________________________________________________________________________ Następnym modelem była sylwetkowa wersja yaka 54 wykonywana na wzór zestawu airfoilz, a oto jak sie prezentowała Trochę danych -rozpietość: 90cm -długosc: 85cm -waga 330g do lotu -profil symetryk -serwa hs55 -silnik axi 2208\34 -odbiornik rex 7mpd -regulator jeti advens 18 -pakiet fullmax 3s 1050mah -śmigło APC 9x3.8 ___________________________________________________________________________ Następnym modelem był blingbling v3 w wersji testowej(czyt. powiekszonej :wink: )tak sie prezentował (foto kiepskiej jakosci bo z telefonu) Trochę danych -rozpietość: 1m -długość: 1.1m -waga 300g do lotu -reszta wyposazenia taka jak w yak'u ___________________________________________________________________________ Pierwszy BB tak mi się spodobał więc postanowiłem zrobic sobie nową bardziej wypasioną wersje tego samolotu(niestety na zdjeciach niewiele widac(komórka :evil: )jako ciekawostkę dodam że pierwszy raz bawiłem się aerografem :mrgreen: A tak oto skończył(pękniete skrzydło w locie(za mało wzmocnień i zadużo warjacji) ___________________________________________________________________________ Przyszedł czas na moj własny projekt jakim był EXEQUTOR 3D, prezentował się naspępująco Trochę danych -rozpiętość: 80cm -długość: 80cm -waga 300g do lotu -wyposażenie takie jak w BB ___________________________________________________________________________ Nastepnie wróciła chęć pobujania się na zboczu, więc na szybko powstało takie skrzydełko z depronu Troche danych -rozpiętość: 90cm -waga 300g do lotu -profil CRD pakiet 4x 800mah AAA ___________________________________________________________________________ No i znane już na tym forum moje skrzydełko do combatu Trochć danych -rozpiętość: 80cm -profil rg-15 -waga 150g do lotu -pakiet 4x 800mah AAA -serwa hs55 ___________________________________________________________________________ To by było narazie na tyle :wink: Pozdrawiam
janik Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Opublikowano 19 Maja 2007 Nowym "szybowcem" jest alula która w stanie surowym prezentowała się tak(obecnie wygląda inaczej i jest już po oblocie...Mowiąc inaczej mam na mysli gożej wiec jej nie pokaże :wink: ) Troche danych: -rozpiętość: 1m -waga: 180g do lotu(z czego 50g to ołów, najlepsze, że przy mniejszej masie nie zabardzo chce latać :crazy: -pakiet 4x, kan 170mah -serwa hs55 -odbiornik rex 5 mpd Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.