-joe- Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Witam Potrzebuję pomocy w dokończeniu budowy i oblataniu modelu z usterzeniem typu V. Model zbudowałem ze zwykłym usterzeniem ale podczas bardzo długiej mojej nieobecności na modelarni ktoś zadecydował o zmianie usterzenia na typ V. Niestety ja o tego typu usterzeniu nie mam pojęcia a modelarnia już nie istnieje więc szukam kogoś, kto mi pomoże wybrnąć z tego tematu a konkretnie: - odpowiednim ustawieniu programu w nadajniku FUTABA - pomocy w oblataniu modelu
Janosik72 Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Powinienes zastosowac miker V , oblatujesz i latasz tak jak kazdym innym czy to w T ,czy tez klasyk
Gość Anonymous Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 tak wiec: podpinasz serwa pod kanał - jedno pod kierunek drugie pod wysokość Gdy masz włączony ten mikser to gdy wychylisz drążek w dół to oba serwa ruszają się w ta sama stronę , lecz gdy w prawo to ruszają się w odwrotne strony. pozycja 1. przedstawia wychylenia drążka w dół 3.wychylenia drążka w prawo 4.wychylenie drążka w gore 5.wychylenie drążka w lewo (różnice w kierunku mogą być ponieważ możesz mieć rewers) sa to serwa (prostokąty) oraz kreska to cięgno jest jeszcze mozliwość żeby model wznosił się oraz skręcał p.6 ster wysokości wychylony w dół(połowa steru) druga połowa wychylona częściowo w górę , aby model mógł lecieć w gore oraz skręcać p.7ster wysokości wychylony w górę(polowa) druga połowa wychylona częściowo ...
-joe- Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Opublikowano 20 Lutego 2010 Dzięki pomocy do "Dzialeczka" udało mi się ustawić poprawnie działającą kombinację którą opisałem w dziale APARATURY
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.