meloow Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam, no i musiało to kiedyś nastąpić Model ten kupiłem na samym początku mojej historii z modelarstwem RC, a był to rok 2005 . Model ten od tego czasu nie był oblatany czekał sobie spokojnie na swoją kolej która przyszła teraz . Niestety stan modelu nie był idealny , gdyż poprzedni właściciel nieźle go poturbował , tak więc postanowiłem ten model zreperować i zacząłem zdzierać folię ,a moim oczom ukazał się straszny widok. Model był popękany w wielu miejscach na kadłubie , a więc decyzja słuszna o zerwaniu folii i przeglądzie stanu technicznego. tak model prezentował się w oryginale kadłub po zerwaniu folii, musiałem co najmniej z kilkunastu jak nie kilkudziesięciu miejscach kleić pęknięcia. plan jest taki wykonać nowe wręgę , zalaminować firewall , zaszpachlować dziury i nierówności ,okleić kadłub i zrobić nowe malowanie. niestety to nie koniec do renowacji idzie całość, czyli skrzydła i maska silnika która też jest nieźle poturbowana ale ty wystarczy trochę tkaniny , żywica , szpachlówka. na dziś tyle jutro może uda mi się wyciać nowe elementy i zalamnować co nie co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Jak patrze teraz na tą twoją extrę to konstrukcja jest prawie identyczna z moją była 40 z black horsa :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.