meloow Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam, no i musiało to kiedyś nastąpić Model ten kupiłem na samym początku mojej historii z modelarstwem RC, a był to rok 2005 . Model ten od tego czasu nie był oblatany czekał sobie spokojnie na swoją kolej która przyszła teraz . Niestety stan modelu nie był idealny , gdyż poprzedni właściciel nieźle go poturbował , tak więc postanowiłem ten model zreperować i zacząłem zdzierać folię ,a moim oczom ukazał się straszny widok. Model był popękany w wielu miejscach na kadłubie , a więc decyzja słuszna o zerwaniu folii i przeglądzie stanu technicznego. tak model prezentował się w oryginale kadłub po zerwaniu folii, musiałem co najmniej z kilkunastu jak nie kilkudziesięciu miejscach kleić pęknięcia. plan jest taki wykonać nowe wręgę , zalaminować firewall , zaszpachlować dziury i nierówności ,okleić kadłub i zrobić nowe malowanie. niestety to nie koniec do renowacji idzie całość, czyli skrzydła i maska silnika która też jest nieźle poturbowana ale ty wystarczy trochę tkaniny , żywica , szpachlówka. na dziś tyle jutro może uda mi się wyciać nowe elementy i zalamnować co nie co.
Danielstol Opublikowano 21 Lutego 2010 Opublikowano 21 Lutego 2010 Jak patrze teraz na tą twoją extrę to konstrukcja jest prawie identyczna z moją była 40 z black horsa :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.