Skocz do zawartości

Programowanie

zuczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam prozbe do kolegów modelarzy mieszkajacych w okolicach Pszczyny.A mianowicie chciałbym zaprogramować w regulatorze hobbyking hamulec.Jesli ktoś potrafi prosze o pomoc.Podjechałbym z regulatorem.Pozdrawiam

Opublikowano

Dla SS25-30 i SS35-40

Ale myślę żę dla hobbykingów powinno być to podobne.

Hubert tata pisze :

Włącz w tryb programowania (gaz max) i powinno być:

jakieś pyknięcia/dźwięki i następnie powtarzający się cykl:

piip-piip

piip,piip-piip,piip

piip,piip,piip-piiip,piip,piip

i tak w kółko.

Dając gaz na min w momencie danego cyklu pip pauza pip, uzyskujesz:

piip-piip lipol

piip,piip-piip,piip nicd/nimh

piip,piip,piip-piiip,piip,piip hamulec

Potwierdzeniem ustawienia jest biip-bip i można odłaczyć zasilanie.

- oznacza krótka przerwę

PS

To powyższe dotyczy regulatorów SS bez obsługi kartą (również niektórych typu Mag8), sam sprawdzałem.

Myślę, że jeżeli cykl pipów się zgadza, to i w tych parę centów droższych (czyli takich jak masz) programowanie jest identyczne.

A programowanie tych regulatorów z karty robi się takim ustrojstwem: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2169

Edit:

Właśnie otrzymałem wiadomość, że w Hobby King SS 18-20 środkowa sekwencja pikania może oznaczać włączanie/wyłączanie hamulca.

Czyli jednak programowanie kartą jest najpewniejsze.

Opublikowano

Witaj zuczki,wpadnij kiedy to spróbujemy go zaprogramować,mam taki jeden regulator. Zdzwonimy się,numer tel. podam Ci na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.