Skocz do zawartości

Niedziałajaca ładowarka Turnigy

zuczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć proszę pomóżcie.Zwarłem kabel(banan czerwony) z gniazdem balancera :cry: .Przy odłanczaniu i poszedł dymek.I od tej pory ciemność na wyświetlaczu.Co sie mogło stać da sięto naprawić czy ładowarka jest już do kosza :cry: .

Gość Anonymous
Opublikowano

Coś się spaliło. Ja nie pomogę na pewno, ale wiem, że Ci którzy będą chcieli pomóc muszą wiedzieć przynajmniej tyle, jaka to była ładowarka.

I tak jak radzi meloow, zacznij lepiej nazywać tematy.

Pozdrawiam

Szymon

Opublikowano

Ładowarka to była(jest) Turnigy Accucell 6 .Przeanalizowałem co zrobiłem.A mianowicie po zakonczonym procesie ładowania nie odłączyłem baterii od ładowarki.Przy wypięciu kabla prądowego (banan) zwarłem z gniazdem do balansowania :cry: i poszedł prąd z baterii na to gniazdo.Zaiskrzyło się.

Opublikowano

po pierwsze zmień procedure odłącznia pakietu od ładowarki !

po drugie rozbierz ładowarke i zrób zdjęcia z góry i z dołu - tylko dobrej jakości

a jak bedzie coś przypalone to zrób foto z makro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.