meken Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam wszystkich nieuleczalnie "zainfekowanych" tym pięknym hobby modelarzy R/C we wszelkich jego odmianach oraz jego sympatyków. Mam na imię Piotr i w światku modelarskim Bydgoszczy i okolic od roku 2000 znany jestem jako "meken". Modelarstwem lotniczym interesowałem się od najmłodszych lat, długa przerwa no i reaktywacja. Zasilam swą osobą niezbyt liczne szeregi braci modelarskiej Aeroklubu Bydgoskiego. Nieliczne ponieważ powstałe lotnisko cywilne daje się nam we znaki ograniczając w pewien sposób możliwości latania modelami R/C (przepustki łączność radiowa, itp) ale nie rezygnujemy i jakoś dajemy sobie radę. Dla odmiany korzystam również z prywatnego lotniska modelarskiego naszego kolegi Janka 15km za miastem. Ten super sympatyczny człowiek (wiadomo modelarz) udostępnia swoje pole do fruwania "zdalnymi ptaszkami" i daje mi możliwość obcowania z przyrodą i ciszą kiedy tylko mam na to ochotę. Moja flota to modele w 90% napędzane silnikami spalinowymi (żarowe/benzynowe) ponieważ uwielbiam dźwięk ich pracy. Latam również z kolegami na żagielku co sprawia mi niesamowita frajdę i choć nie mogę pochwalić się zbyt wysokimi górkami w okolicy, to w Pradolinie Wisły znajdzie się kilka na których spokojnie da się utrzymać w powietrzu jeśli tylko równo wieje. Zimą natomiast aby nie wyjść zbytnio z wprawy fruwam wraz z kolegami na wynajętej sali gimnastycznej modelem z depronu. Sezon tak naprawdę nie ma dla mnie końca ... zawsze znajdzie się chwilka, żeby "popierdzieć" w chmurach lub pobzyczeć na sali gimnastycznej i tego fruwanka również Wam wszystkim życzę ... . To tyle na początek w telegraficznym skrócie ... pozdrawiam Piotr - Bydgoszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witamy na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.