mnich Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam Mam dwa takie same pakiety (lipole) Jeden ładuje się ok. Natomiast jak podłączę drugi na tych samych ustawieniach pokazuje się komunikat: BATTERY CHECK LOW VOLTAGE Czytałem w instrukcji co to oznacza, ale nie wiem co mam teraz z tym fantem zrobić. Może ktoś wie co zrobić aby go naładować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 źle nazwałeś temat bo z ładowarką masz wszystko dobrze , natomiast w jednym z pakietów spadło ci napięcie . Zmierz jakie masz napięcie na poszczególnych celach przez złącze balansera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 podłącz go do ładowania w trybie Ni-Cd podładuj prądem 0.1A do odpowiedniego napięcia czyli np masz pakiet 3S to ladujesz do napiecia 3Vx3 = 9V a jak osiagnie 9V podlaczasz do ladowania z balancerem i w trybie lipol. poprostu spadlo ci napiecie za mocno rozladowales pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Dobrze prawisz , ale celowo nie podawałem mu rozwiązania bo nie wiem czy ten pakiet nadaje się jeszcze do ładowania, a nie chcę żeby przypadkiem rozpalił sobie ognisko w domu . Zmierz Artur jakie masz napięcie na poszczególnych celach i jeśli masz duży spadek na jakiejś celi to miej oko na pakiet podczas ładowania i ładuj w donicce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 ok, dzięki za odpowiedzi. Będę z nim uważał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.