mirekppg Opublikowano 9 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 Witam wszystkich. Jako że w Polsce nie znalazłem żadnych informacji na temat tego modelu pragnę zaprezentować go na tym forum. Chodzi o SU 27 EDF firmy Art-tech. Model nabyłem za pośrednictwem kuzyna w USA za 150$ w wersji RTF. Dane modelu: Rozpiętość -793mm Długość 1088mm Masa 780g Turbina 2xEDF 64(brushless) ciąg 400g Li-po 11,1V 2200mAh radio 2,4Ghz 4kanały (lotki wysokość gaz, przednie koło) Oblot modelu jak sie zrobi w miarę ładna pogoda choć strach żeby nie rozbić. EDIT: Poprawiłem linki do zdjęć, tak by zdjęcia się wyświetlały. Rafał B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Ładny.. Nawet bardzo.. Ja poluję na MiGa-29.. A przypadkiem nie masz dwóch egzemplarzy SU..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekppg Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Niestety nie posiadam dwóch egzemplarzy. Szkoda że w Polsce nie ma dostępu do takich modeli w tak atrakcyjnych cenach jak sa w Stanach. Model kupiony ze sklepu "nitroplanes". Szukałem dużo w Europie to najblizej w Czechach albo na Słowacji jeszcze można dostać ale juz za ok 200euro. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekppg Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam. Wczoraj oblatałem model. Zachowuje sie bardzo poprawnie. Na pełnym gazie lata bardzo szybko oceniam na 90km/h. Wygląda w powietrzu bardzo efektownie,ładnie kręci akrobacje mimo nie dużego stosunku ciągu do masy (1/2).Do lądowania również ładnie się prowadzi po ujeciu gazu predkość nie jest duża a model ładnie "tonie". Ogólnie jestem bardzo mile zaskoczony. Choć przy pierwszej próbie startu model okazal się bardzo nerwowy- zbyt duże wychylenia lotek i steru wysokości po oderwaniu przy dużej prędkości trudny do opanowania brykał na wszystkie strony cudem go nie rozbiłem uratowało mnie zdjecie gazu i kiedy spadla prędkość model udało sie posadzić w polu. Po zmniejszeniu wychyleń na dzwigniach serw model już lata wyśmienicie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Szkoda że nie wysyłają do Polski z tego co mi wiadomo. U nas dostać coś takiego graniczy z cudem, a jak jest to cena zaporowa. Model oczywiście bardzo ładny! To w końcu Su-27! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Szkoda że nie wysyłają do Polski z tego co mi wiadomo. U nas dostać coś takiego graniczy z cudem, a jak jest to cena zaporowa. Model oczywiście bardzo ładny! To w końcu Su-27! Jeśli chodzi o przesyłki z USA to polecam taką stronę http://www.polameronline.com/Default.aspx , ściągałem przez nich oscyloskop zakupiony na ebay-u, kontrahent wysyłał towar do Chicago, przesyłka pewnie wyjdzie poniżej 30$, przydałyby sie tylko wymiary opakowania i waga - jest kalkulator do obliczania ceny za przesyłkę. Ja wybrałem odbiór osobisty u nich w Warszawie na Okęciu, zajęło to 5 min, a nie jak w urzędzie celnym EMS Pocztex 3 godziny, przesyłka przyszła po 5-ciu dniach, w internecie można obejrzeć status. Pocztex to powinni wys...ć w powietrze już z 5 lat temu, jedyna poczta w EU, gdzie nie ma śledzenia przesyłek, prezesi żrą kasę i mają petentów w :ass: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.