Skocz do zawartości

pytanie o osprzet ??

michcio88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość slawekmod
Opublikowano

Witam.Lepiej wybierz któryś z tych zestawów http://rcsklep.pl/index.php?cPath=50 .Będziesz bardziej zadowolony no i zestaw bardziej przyszłościowy.Inwestowanie w silniki szczotkowe i regulator do nich to trochę wyrzucenie pieniędzy. 3-f ma więkrzą sprawność i brak szczotek więc jak będziesz się obchodził z nim jak trzeba dłużej Ci posłuży niż "400"

Tu masz jeszcze Li-Pola w miarę taniego,tylko z nimi ostrożnie trzeba się obchodzić. http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=21_41&products_id=61

Niewiele więcj wydasz a zestaw będziesz miał o niebo lepszy.

Opublikowano

O bardzo fajne tylko jeden mankamet model ma przewidziana mase startowa 650 g wiec chyba te silniczki sa za salbe :/ ale to byloby tansze rozwiazanie niz szczotka bo silnik kalsy 400 z przekladnia kosztuje ok 50 zl i regulatorek 80 zl to jeszcze raz zapytam czy taka konfiguracja jak wczesniej napsialem nie spowodowalaby jakis strat ? czy nic by sieni e spalilo i ile bym mogl na tym latac ?? A ja poszukam jakis silnikow bezszczotkowych :]

Gość slawekmod
Opublikowano

Dłaczego sądzisz że za słabe? 3-f mają większą sprawność od szczotkowych.Ja latałem na silniku 3-f własnej roboty elektrykiem o masie ok 500g na pół gazu.Silnik brał około 3.5-4 A.przy poborze 7 A szedł pionowo w górę.Silnik bez przekładni.Smigła jakie zakładałem to 9x7 do 12x6.Smigło GWS 12x6 warczało jak helikopter przy pinowym schodzeniu z wysokości.Miałem wcześniej w tym modelu 400 i ni-cd 8 cel. Ale prawdziwa frajda z latania tym modelem była po zamianie 400 na 3-f.Polecam 3-f i napewno to rozwiązanie nie jest gorsze od 400.

Opublikowano

A skoro tak to jestem za bezszczotka ktora nawet wyjdzie tanije niz szczotka :D. Tylko nadal boje sie o ta mase modelu bo moze mi wyjsc nawet cos kolo 750 g ale zobaczmymy wieckupie ktorys z poleconych przez Pana :D jeszcze popatrze jakei sa i napsize na ktory sie dokaldnie zdecydowalem :] Pyatnie do pakeitu ile czasu bym na nim latal da sie to jakos obliczyc ?

Gość slawekmod
Opublikowano

Ja latając pod wieczór kiedy juz nie było żadnego wiatru latałem wyżej wymienionym modelem ok 30 minut na silniku (jednak bez szaleństw i dawałem tyle gazu ,żeby tylko model utrzymywał się w powietrzu).Pakiet mam 1300mAh/11.1v.Teraz podobny silnik (własnej roboty) i ten sam pakiet zastosowałem w moim motoszybowcu T-dancer.Co do czasu lotu, to jest on uzależniony od rozmiaru śmigła,masy modelu,powierzchni nośnej , pojemności akumulatora i jego napięcia, silnika itp.Nie da się powiedzieć jednoznacznie ile będzie trwał lot.Przy akrobacyjnym zacięciu czas lotu zapewne sie skróci.

Opublikowano

michcio 400 z przekaldnia 4.1:1 ze smiglem 10x6 da ci na swiezo naladowanym ogniwie 2s ciag rzedu 280g a na ognwie 3s spali sie po kilku minutach.

praktycznie kazda bezsztotka z reglem 18A da ci wiecej przy mniejszej wadze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.