Skocz do zawartości

Wicherek 5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako że, mam mały przestój - Quick ukończony, a na loty (np. Rainbowem) nie ma pogody:? , postanowiłem coś wystrugać.

W tym roku mam zamiar wybrać na "Zlot Wicherka", więc jeżeli chodzi o model wybór był oczywisty :wink:.

Więc tak naprawdę do wyboru był tylko rozmiar. od 5 do 50. Ja zawsze wspierałem maksymę - "Małe jest piękne", dlatego padło na najmniejszego z rodziny :wink: .

Narazie tylko przeprowadzę taki wywiad środowiskowym, czyli:

:arrow: Czy warto robić 5, czy może lepiej 10 ?

:arrow: Jakie wyposażenie ? Myślałem, tak :

- silnik : Jakiś ok. 19g

- Regulator: 18A, lub 10A

- 2x serwo 5g

- Pakiet ... hmm 2S ok 500mAh

:arrow: Plany i wzorowanie się stąd.

I co tu jeszcze mogę powiedzieć... Puki co, to chyba wszystko.

Czekam na komentarze, jak Wy to widzicie, może już ktoś ma W5 na RC ??

Opublikowano

jak by zrobić z balsy to by pewnie wyszło z 270g samolotu osobiście wydaje mi się ze na halowym osprzęcie dał by radę turnigy 2204-14T i pakiety 360 2s i nawet pewnie można by się o lotki pokusić

Opublikowano

jak by zrobić z balsy to by pewnie wyszło z 270g

Chodzi Ci o RTF, tak ?

nawet pewnie można by się o lotki pokusić

Nie, nie - ma być chociaż trochę podobny do oryginału :wink:

EDIT: PROJEKT ZAWIESZONY :?

A to z tej prostej przyczyny iż nie będę w tym roku mógł (znowu :evil: ) pojechać na "Zlot Wicherka". Kurde, a już miałem taką nadzieję, że zawitam do Szczecinka... a tu :ass: . Więc najprawdopodobniej projekt ruszy dużo dużo później, niż myślałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.