jary14 Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 Witam, Jako że, mam mały przestój - Quick ukończony, a na loty (np. Rainbowem) nie ma pogody:? , postanowiłem coś wystrugać. W tym roku mam zamiar wybrać na "Zlot Wicherka", więc jeżeli chodzi o model wybór był oczywisty :wink:. Więc tak naprawdę do wyboru był tylko rozmiar. od 5 do 50. Ja zawsze wspierałem maksymę - "Małe jest piękne", dlatego padło na najmniejszego z rodziny :wink: . Narazie tylko przeprowadzę taki wywiad środowiskowym, czyli: :arrow: Czy warto robić 5, czy może lepiej 10 ? :arrow: Jakie wyposażenie ? Myślałem, tak : - silnik : Jakiś ok. 19g - Regulator: 18A, lub 10A - 2x serwo 5g - Pakiet ... hmm 2S ok 500mAh :arrow: Plany i wzorowanie się stąd. I co tu jeszcze mogę powiedzieć... Puki co, to chyba wszystko. Czekam na komentarze, jak Wy to widzicie, może już ktoś ma W5 na RC ??
cyrax_ojz Opublikowano 29 Marca 2010 Opublikowano 29 Marca 2010 jak by zrobić z balsy to by pewnie wyszło z 270g samolotu osobiście wydaje mi się ze na halowym osprzęcie dał by radę turnigy 2204-14T i pakiety 360 2s i nawet pewnie można by się o lotki pokusić
jary14 Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Opublikowano 30 Marca 2010 jak by zrobić z balsy to by pewnie wyszło z 270g Chodzi Ci o RTF, tak ? nawet pewnie można by się o lotki pokusić Nie, nie - ma być chociaż trochę podobny do oryginału :wink: EDIT: PROJEKT ZAWIESZONY :? A to z tej prostej przyczyny iż nie będę w tym roku mógł (znowu :evil: ) pojechać na "Zlot Wicherka". Kurde, a już miałem taką nadzieję, że zawitam do Szczecinka... a tu :ass: . Więc najprawdopodobniej projekt ruszy dużo dużo później, niż myślałem...
cyrax_ojz Opublikowano 30 Marca 2010 Opublikowano 30 Marca 2010 tak chodzi mi o RTF mam w pracy modelarza kartonowego i dostał zadanie specjalne i buduje coś takiego wielkość zbliżona :mrgreen: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1205233
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.