Maciej1996 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Oto link sami popatrzcie wygląda fajnie a rozpiętość skrzydeł :shock: http://www.tvn24.pl/2325277,26086,0,0,1,wideo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suqi Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Albo mi się wydaje albo taki samolot był już dawno temu zbudowany, kilka lat temu oglądałem dość długi program na Discovery o bardzo podobnym samolocie. Tylko tamten który ja widziałem miał chyba jeszcze więcej silników i możliwe, że większą rozpiętość niż ten. Musze poszukać bo może coś bredzę I znalazłem to o czym pisałem. Kolejny prototyp NASA, bezzałogowy Helios miał przed sobą wielkie plany na przyszłość, między innymi 40-godzinny lot bez przerwy. Niestety samolot rozbił się podczas lotu testowego w 2003 roku. Samolot został całkowicie zniszczony razem z eksperymentalnymi ogniwami paliwowymi, które miały pozwolić latać Heliosowi także w nocy. Na dwa lata przed katastrofą Heliosowi udało się jednak wznieść na wysokość 96,863 stóp. I jeszcze zdjęcie. Jest zdjęcie, jest opis, to jeszcze filmiku brakuje. <- Proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Ciekawszy jest chyba ten, którego ostatnio wypuścili szwajcarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Pierwszy był 20 lat temu, krótko po skonstruowaniu samolotu pedałowego. Ten jaest tak samo pierwszy jak Lindberg przez Atlantyk.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.