CezaryK Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Widzę, że temat może nie gorący ale wzbudza pewne emocje. To dobrze, bo życie bez emocji jest nudne :wink: Nie jestem wyrobionym modelarzem i nie ukrywam, że traktuję to hobby raczej jako substytut latania samolotami UL (mam świadectwo UAP ale nie mam czym latać :twisted:). Owszem sam projektuję i buduję (poza nielicznymi) swoje modele a one latają. :wink: Jedne gorzej inne lepiej ale zawsze. Do tej pory opierałem się na styrodurze, balsie i innych klasycznych materiałach i technologiach. Po eksploracji wskazanych na wstępie stron anglojęzycznych uznałem, że coroplast nie jest taki zły i jak widać po roześmianych mordkach ludzi w różnym wieku takie modelarstwo też daje radochę. Chyba jednak ten temat powinien znaleźć się w innym dziale bo nieopatrznie wmanewrowałem w coroplast jedynie combaty i to był błąd!. W tej technologii buduje się z powodzeniem inne modele - wystarczy lepiej zagłębić temat. Jeżeli to możliwe to proponuję więc przesunąć temat np. do modeli spalinowych. Decyzję pozostawiam kompetentnym funkcjonariuszom tego forum (bez urazy) :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.