tom000 Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Kadłub bedzie lakierowany. Lala to ulubiona zabawka z dzieciństwa mojej żony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Model w zasadzie gotowy do malowania/oklejania Model w tym stanie+silnik waży 1,5kg mam nadzieję się zmieścić w 2kg do lotu co jak na model o rozpiętości 1,7m chyba nie jest złym wynikiem Pilot już czeka na loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 A ten pilot jest odlany z sylikonu :?: Fajnie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Pilot jest laminatowy Formy robiłem w ten sposób że roztopiłem w miseczce parafinę i wetknąłem w nią "twarz" pierwowzoru lalki, gdy wystygło wyciągnąłem pierwowzór i forma była gotowa.Potem to samo z tylną częścią głowy i mamy dwie połówki formy w których można już laminować.Do małych elementów taka metoda jest chyba najszybsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Fajna metoda Z pewnością sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Forma kabiny już skończona.Może jutro uda się wytłoczyć finalną kabinkę Na zdjęciu trochę ta forma przytłacza model ale finalna kabinka będzie sporo mniejsza(obcięta) Będę tych modeli ciął jeszcze kilka.Jeśli ktoś chce to mogę wyciąć dodatkową sztukę koszt wyjdzie w granicach 60-70zł za żebra wręgi,może kabinka itp (cięcie laserem+materiał+plan w wersji elektronicznej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Jak oblatasz ten model i bedzie wszystko ok to ja biore jeden komplecik :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 OK jeszcze kilka tyg i model będzie latał :mrgreen: (chyba że coś znowu w pracy się podzieje i nie będzie czasu :evil: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Kabinki wytłoczone :mrgreen: Filmik z "operacji" Z góry przepraszam za jakość Po południu pokaże jak wygląda na modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Duza strata materiału podczas tłoczenia tej kabiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 jasne ale maszyna ma taki wymiar a nie inny.Jeśli chcę mniejszych strat to muszę zrobić więcej form a na razie nie ma takiej potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Model dostał już swoją kabinkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Nastąpiła "mała" przerwa w budowie :oops: Ale udało się wrócić do pracy nad modelem Zostało jeszcze okleić skrzydła,urządzić kabinę pilota i zamontować wyposażenie Teoretycznie 1dzień bitej pracy ale życie zweryfikuje to pewnie do kilku tyg :mrgreen: Tak model wygląda na chwilę obecną: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Model już prawie oklejony: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Budowa modelu w zasadzie dobiegła końca. Waga: 2,5kg Rozpiętość: 1,75m długość: 1,2m Na tym kończę relację Pozdrawiam i dziękuję za "zainteresowanie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukishin Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Na tym kończę relację Pozdrawiam i dziękuję za "zainteresowanie" A zdjęć lub filmu z lotu nie będzie? Napewno jest kilka osób, które chętnie by zobaczyły :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krytek Opublikowano 16 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2010 Co z modelem lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Lata świetnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 tom000, nie uwierzę jak nie zobaczę :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Nie uwierzysz Nie mam fotek :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.