Skocz do zawartości

Duży-mały chłopiec.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

chciałbym się przywitać.

Od dziecka marzyłem o posiadaniu czegoś co jest zdalnie stertowane, i najlepiej żeby latało. Było kilka podejść nawet. w dzieciństwie dostałem kilka modeli typu "komar" ze styropianu i listewki :) . po drodze zbudowałem parę czeskich balsowych modeli na gumke, oraz prawie szybowiec, którego nigdy nie ulotniłem (bo się połamał)

Dziś jako juz bardzo dorosły, zaczne realizować marzenie. planuję zakup pierwszej w życiu profesjonalnej aparatury rc oraz easy glidera. przyszłościowo pod FPV.

dlatego rozglądam się za niedrogą aparaturą z możliwie największa ilością kanałów.

Myślałem o Turingy 9x lub sanwa rds8000. oczywiscie na 2.4GHz.

tutaj dodam ze jestem elektronikiem z zamilowania, wiec bardzo podoba mi sie to ze turingy jest postawiona na procesorze atmela, ktorymi sie zajmuje akurat i sam mogę napisać do tego soft jeśli zajdzie taka potrzeba.

tyle ze sanwa wyglada chyba troche lepiej. szukam co ciekawszych ofert używek, może zestawów i juz mi sie wszystko zaczyna mieszać.

znalazlem fajne oferty na allegro. sanwa rds8000 2.4 po 580 (bez serw) a turingy po 550 jakos.

wiecej niz 700 pln nie chcialbym na to wydać.

to tak tytułem wstępu.

jeszcze raz witam wszystkich i dołączam niniejszym do latających modelami :)

pozdrawiam

Adam

Gość Anonymous
Opublikowano

Witaj

Jestem pewien że znajdziesz tu informacje niezbędne dla realizacji twoich marzeń.

Co do aparatury to poczytaj w dziale FPV na temat za i przeciw 2,4GHz w FPV bo o ile do lotów klasycznych 2,4GHz jest nie do pobicia to przy lotach FPV przewaga nad 35MHz nie jest już tak oczywista.

Powodzenia!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.