dmz Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Witam wszystkich, chciałbym się przywitać. Od dziecka marzyłem o posiadaniu czegoś co jest zdalnie stertowane, i najlepiej żeby latało. Było kilka podejść nawet. w dzieciństwie dostałem kilka modeli typu "komar" ze styropianu i listewki . po drodze zbudowałem parę czeskich balsowych modeli na gumke, oraz prawie szybowiec, którego nigdy nie ulotniłem (bo się połamał) Dziś jako juz bardzo dorosły, zaczne realizować marzenie. planuję zakup pierwszej w życiu profesjonalnej aparatury rc oraz easy glidera. przyszłościowo pod FPV. dlatego rozglądam się za niedrogą aparaturą z możliwie największa ilością kanałów. Myślałem o Turingy 9x lub sanwa rds8000. oczywiscie na 2.4GHz. tutaj dodam ze jestem elektronikiem z zamilowania, wiec bardzo podoba mi sie to ze turingy jest postawiona na procesorze atmela, ktorymi sie zajmuje akurat i sam mogę napisać do tego soft jeśli zajdzie taka potrzeba. tyle ze sanwa wyglada chyba troche lepiej. szukam co ciekawszych ofert używek, może zestawów i juz mi sie wszystko zaczyna mieszać. znalazlem fajne oferty na allegro. sanwa rds8000 2.4 po 580 (bez serw) a turingy po 550 jakos. wiecej niz 700 pln nie chcialbym na to wydać. to tak tytułem wstępu. jeszcze raz witam wszystkich i dołączam niniejszym do latających modelami pozdrawiam Adam
Gość Anonymous Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 Witaj Jestem pewien że znajdziesz tu informacje niezbędne dla realizacji twoich marzeń. Co do aparatury to poczytaj w dziale FPV na temat za i przeciw 2,4GHz w FPV bo o ile do lotów klasycznych 2,4GHz jest nie do pobicia to przy lotach FPV przewaga nad 35MHz nie jest już tak oczywista. Powodzenia!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.