kalorymetr Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2010 Wybaczcie post pod postem. Czym wycinać z balsy 3mm ? Probowałęm nożykiem do tapet(nie ma kolo mnie tej pilki wlosnicowej) i pękła mi balsa wdłuż
Gość Anonymous Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Jakoś dziwnie musisz ciąć. Większość ludzi wycina skalpelem no i jest OK. Możesz spróbować maluteńkim brzeszczotem.
Mareq Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Dokładnie. Za jednym razem to 1mm możesz ciąć. Ja nawet 10mm tnę skalpelem.
bzik4 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 kalorymetr, nie baw się zapalniczką bo kiedyś dom podpalisz :twisted:
kalorymetr Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 kalorymetr, nie baw się zapalniczką bo kiedyś dom podpalisz :twisted: To jak byłem młody i głupi, a trzymam tą klawiature z sentymentu Ściśnięty kadłub : Nie wiem ile tak ma stać, bo jak zdejme to się rozkleja Wręga silnika. Niestety z braku sklejki, jest balsowa. To nie był chyba najlepszy pomysł, ale już za poźno. Wzmocnie jakoś i wrazie co potem się wymieni
stasw328 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Coś mi się nie widzi ta balsa. Mogłeś przejść się do warzywniaka i poprosić o skrzynki po cytrusach
Mareq Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Wręgę silnikową można też z powodzeniem zrobić z płytki laminatowej do elektroniki. Właśnie wpadło mi do głowy, że przy tych wymiarach to nawet ze starej płyty CD też byś taką wręgę zrobił.
kalorymetr Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2010 O wzmocnie płytą a jak pęknie to zrobie z płytki drukowanej kolejne foto. Teraz musze kupić depron 3mm i robie skrzydło
KrzysiekB. Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Taka świeża rada - zrób tą wręge z mocniejszego materiału niż balsa. Dzisiaj po krecie moim TOTO-em (z 2 metrów) z wręgi nie zostało nic. Łatwiej jest teraz ją wymienić, niż potem kroić kadłub
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.