mnich Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam chciałbym użyć akumulatorków A123 w aparacie fotograficznym. Problem polega na tym, że nie mogę namierzyć ich w odpowiednim rozmiarze, czyli AA. Istnieją takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 IMO odkąd istnieją eneloopy, używanie do takich celów czegokolwiek innego w rozmiarze AA straciło rację bytu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 to też właśnie używam eneloopów. Ale jednak czas ładowania lampy mnie nie zadowala. Myślę, że z A123 byłoby lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam chciałbym użyć akumulatorków A123 w aparacie fotograficznym. Problem polega na tym, że nie mogę namierzyć ich w odpowiednim rozmiarze, czyli AA. Istnieją takie? Śmiem wątpić bo wielu użytkowników by je stosowało miast NiMh czy NiCd i byłaby :ass: bo mają ZUPEŁNIE inne charakterystyki ładowania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Mnich ale jak ty to sobie wyobrażasz bo akumulator enelop czy inny podobny ma znamionowo 1,2V napięcia a a123 3,3V. Co ci z tego że nawet obudowa byłaby taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Mnich ale jak ty to sobie wyobrażasz bo akumulator enelop czy inny podobny ma znamionowo 1,2V napięcia a a123 3,3V. Co ci z tego że nawet obudowa byłaby taka sama. Aparat by szybciej działał ( lampa by się szybciej ładowała ) :crazy: :devil: :roll: ps. oczywiście żartowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 taaaaa i pewnie raz błysła i zaśmierdziała .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnich Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 no tak :oops: , nie używam ich i nie skojarzyłem, że mają inne napięcie. Koniec tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.