bajer0 Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 Witam. Wrzuciłem do RWD regulator Emax 35A i pojawia się kilka pytań: Jak ustawić Timing - LOW, MEDIUM, HIGH ? Funkcja Break bardzo powoli zatrzymuje śmigło. Wcześniej miałem regiel Emax i tamten zatrzymywał się momentalnie w miejscu, ten zaś szarpie. Mam do regulatora karte programującą i według instrukcji z Riku inne ustawienia są przy zastosowaniu karty, inne przy programowaniu z apki. N.p. z apki mogę hamules włączyć i wyłączyć, z karty: OFF, soft, very soft. Podpowiedzcie jak go zaprogramować. Mam jeszcze regiel TowerPro H40A, ale nie mieści mi się w modelu Czy lepiej będzie zastosować towerpro? Pozdrawiam serdecznie. Dodam jeszcze, że wczoraj po programowaniu regla z apki (ustawilem hamulec z apki) - silnik dostał dziwnych drgawek. Po odłączeniu i ponownym podłączeniu zasilania - nie reagował. Zero dzwięku, zero reakcji na gaz. Odłączyłem na kilka minut, podłączyłem ponownie - i zadziałał normalnie.
bajer0 Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Opublikowano 27 Maja 2010 Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? Dzisiaj latałem na reglu Emax 35A zamiast Esky 25A (od helika) i silnik znacznie gożej ciągnał. Nie dało się płynnie latać. Przy ustawieniu Timing na High - silnik słychać było, że przerywał co kilka sekund. W medium problem nie występował, przy LOW znaczny spadek mocy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.