bajer0 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Witam. Wrzuciłem do RWD regulator Emax 35A i pojawia się kilka pytań: Jak ustawić Timing - LOW, MEDIUM, HIGH ? Funkcja Break bardzo powoli zatrzymuje śmigło. Wcześniej miałem regiel Emax i tamten zatrzymywał się momentalnie w miejscu, ten zaś szarpie. Mam do regulatora karte programującą i według instrukcji z Riku inne ustawienia są przy zastosowaniu karty, inne przy programowaniu z apki. N.p. z apki mogę hamules włączyć i wyłączyć, z karty: OFF, soft, very soft. Podpowiedzcie jak go zaprogramować. Mam jeszcze regiel TowerPro H40A, ale nie mieści mi się w modelu Czy lepiej będzie zastosować towerpro? Pozdrawiam serdecznie. Dodam jeszcze, że wczoraj po programowaniu regla z apki (ustawilem hamulec z apki) - silnik dostał dziwnych drgawek. Po odłączeniu i ponownym podłączeniu zasilania - nie reagował. Zero dzwięku, zero reakcji na gaz. Odłączyłem na kilka minut, podłączyłem ponownie - i zadziałał normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajer0 Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? Dzisiaj latałem na reglu Emax 35A zamiast Esky 25A (od helika) i silnik znacznie gożej ciągnał. Nie dało się płynnie latać. Przy ustawieniu Timing na High - silnik słychać było, że przerywał co kilka sekund. W medium problem nie występował, przy LOW znaczny spadek mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.