cyrax_ojz Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 w padłem w posiadanie profili zagi chyba 12 o rozpiętości 1m zdekompletowałem małego Edge-a silniczek turnigy 2204-14T regiel 10a 2 serwa hxt500 pakiet rhino 360 2s orginalnie lotki i wiglety były z balsy zastąpiłem je depronem 3mm co mocno obniżyło wagę bo 25g to chyba sporo docelowo miało być w okolicach 150g z pakietem pierwsze warzenie było obiecujące waga pokazała wynik w okolicach 137g po oklejeniu natarcia w 3/4 paskiem foli i przykryciu wyposażenia oraz małym wzmocnieniu żeby aż tak się nie wyginało waga pokazała 159,6g szybuje bardzo ładnie ale po oblocie trzeba było dodać podkładki pod silnik bo za mocno zadzierała przy dodawaniu gazu z podkładkami i farbą na spodzie wyszło 162,4g skrzydełko lata praktycznie samo :rotfl: bateria pozwala na 3 krotne wznoszenie z którego swobodny opad zajmuje około 4-5minut jak by trafić na komin to więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 z racji tego że to skrzydełko jest trochę za małe do lotów z kamerą zrobiłem nieco większe o rozpiętości 140cm z zachowaniem minimalnej wagi napędu profil zagi12 zwichrzenie 7mm na końcach tak mniej więcej wygląda specyfikacja :mrgreen: http://fwcg.3dzone.dk/?wing_span=140&root_chord=42&tip_chord=17%2C5&sweep_type=0&sweep=42&cg_pos=20&show_mac_lines=0 a tak okaz na żywo 8) Wagowo RTF z telemetrią wychodzi 426g przy powierzchni 4130cm2 i jest całkiem fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 i jeszcze jedna powiększona wersja tym razem równe 2m tym razem już bez dźwigaru się nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 ta wersja 2m to będzie FPV :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 cyrax_ojz, witam Maciej tu maciej-kuba moglbys mi podeslac plany madmana w corelu bo te ze strony z Pily sa niekompletne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.