Vertigooo Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 W tym tygodniu kupuje sobie aerograf i tu moje pytanie chcę go tylko do malowania depronowców czy taki za 42 zł pod kompresor będzie odpowiedni jeszcze raz powatarzam ma być tylko do malowania z szablonami modeli depronowych i drugie pytanie dotyczy kompresora czy dało by się przerobić taki samochodowy tak aby pasował do pistoletu? Bo szkoda mi wydawać 100zł na kompresor kiedy moge wydać 30 zł na samochodow. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Ja kupiłem mar-pol 550a i cacy do tego typu roboty . Z kompresorem samochodowym daj se siana bo to lipa jakich mało . użyj lepiej sprężarki z lodówki . Jak nie znajdziesz na złomie za 10 pln to za 30-40 kopisz w serwisie lodówek . Sprężarka olejowa ze smarowaniem itp . Ja do kompresorka homemade użyłem - sprężarka z lodówki 20zł - zblokowane manometry, zawór bezp. wył. cisnieniowy i reduktor einhela za 40 zł - gasnica 5l za 5 zł - duperele ( węże , przejsciówki , itp ok 20 zł ) całość niecałe 100zł i smiga aż miło . A jak potrzeba to i 9 atm dmuchnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 a czy niemoże być ten samochodowy bo takowy mam co prawda stray ale jak to mówią jary.czego on niema że lodówkowy jest lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Samochodowe nie mają smarowania i nie mogą zbyt długo pracować bo się grzeją . Chyba że masz jakiś porządny to może się nadać . tylko sprawdż jego wydajność i porównaj z zapotrebowaniem aerografu . To jest tylko moje zdanie i niech się wypowiedzą inni . mogę się mylić pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 daje zbyt malo powietrza , wydajnosc jest bardzo slaba takiej maszynki , kolo napompowac to tak ale nie do malowania aerografem nawet tym najtanszym Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Co niektórzy podłączali taki kompresorek samochodowy do butelki 5l po wodzie mineralnej (zbiornik wyrównawczy) i coś tam nim malowali... ale jest to opcja dla desperatów poza tym dość niebezpieczna.... Tak jak koledzy piszą wyżej, zastanów się nad skonstruowaniem czegoś z agregatu lodówkowego. Sam taki posiadam i nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.