skymen13 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam! Jakiś czas temu zakupiłem sobie silnik tower pro gold mount, kiedy włożyłem go do modelu okazało się że śmigło nie kręci się w dobrą stronę tzn. zamiast pchać samolot do przodu pcha go do tyłu. Nie wiem jak zmienić obroty silnika. Dodam jeszcze, że posiadam regulator Tower Pro 18a. Czy to się jakoś zmienia na regulatorze?? PS.Jeśli za zmianę odpowiada regulator bardzo proszę o wytłumaczenie jak go ustawić oczywiście jeśli ktoś wie pozdrawiam EDIT: Ahhhh.... ale mam dzisaj pecha przy zmianie kabelków urwał mi się środkowy kiedy go włożyłem i włączyłem silnik strasznie zaczął kopać obracać sie raz w jedną raz w drugą nie wiem co mam zrobić proszę o pomoc !! :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Wystarczy przełączyć 2 dowolne przewody pomiędzy silnikiem a regulatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witaj.Po prost urwałeś jedną fazę ,i silnik tak będzie się zachowywał , w tych silnikach kable są marnej jakosci i nie trudno o to . Jeżeli cos wystaje tego kabla możesz probować lutować , jeśli nie zostaje przewijanie uzwojenia . :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skymen13 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Naszczęście udało się przylutować kabelek za tą odpowiedz false dzięki wielkie pomogłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.