Skocz do zawartości

program do nagrywania dźwięków

Kicaii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam na lekcję Polskiego przygotować takie słuchowisko/opowiadanie w którym poszczególne role grają moi koledzy i koleżanki :)

I mam pytanie jaki program, do nagrywania głosu (przez mikrofon komputerowy) będzie najlepszy? Dodatkowo powiem że chcę wgrać do opowiadania efekty dźwiękowe a wszystko to nagrać na płytę CD, i odtworzyć w szkole, niestety nie na komputerze.

pytania:

1. najlepszy program?

2.jakaś instrukcja? :)

3. jaki format pliku aby odtworzyło go radio?

Opublikowano

Ja używam "GoldWave",w miarę prosty i solidny.Nagrane utwory zapisuje w formacie WAV,ale śmiało można to zrobić w innym.

edit:Na potrzeby radia,najlepiej mieć to formacie audio,i tu polecam "Nero"-utwórz audio cd.

Opublikowano

Zależy jakie radio jeżeli jakieś nowsze to możesz spokojnie wypalic plik w formace Mp3

Do dodawania efektów na audio jest masa programów, szukaj na np. www.instalki.pl

www.dobreprogramy.pl

Opublikowano

Osobiście polecam Cool Edit Pro 2.0. Wersja trial liczy chyba 21 dni, więc powinieneś się w tym czasie wyrobić :D

Programik dosyć prosty w obsłudze, wystarczy chwile posiedzieć.

Pozdrawiam, Mateusz

Opublikowano

Audacity- latwo skleic pare kawalkow, dorzucic jakies tam efekty, muzyke, cokolwiek chcesz, a potem zapisac w odpowiednim formacie i nagrac na plyte CD. Od kilku lat w tym programie skladam muzyke do aeromusicalu.

Opublikowano

Dziękuje wszystkim a szczególnie Tobie Boogie bo ten program najbardziej przypadł mi do gustu :) program przetestowałem i działa :)

P.S gdzie jest przycisk pomógł ? ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.