bronek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam Od juz dosc dlugiego czasu jestem posiadaczem [szczesliwym] ladowarki takiej jak w tytule. Ze wzgledu na spore zmiany, ktore ostatnio nastapily w moim trybie zycia nie odpalalem jej prawie rok. Wczoraj podlaczylem Char'a 30 pod akumulator samochodowy, a pozniej moje li-polki, niestety ku memu zdziwieniu ladowarka poczatkowo swieci chwile [8s] druga dioda, a nastepnie zamiast przejsc do ladowania, ladowarka blyska mi rytmicznie trzecia [zielona] dioda. Co to oznacza?? Dodam jeszcze tylko,ze po ponownym podlaczeniu ladowarki do zrodla zasilania trzecia dioda od razu blyska... HELP pozdrawiam bronek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Jeśli pytanie wciąż aktualne - podeślę instrukcje do ładowarki. Przypuszczam że: Jesli zielona dioda świeci, to popatrz na pierwszą diodę - jeśli miga, to znaczy że masz naładowany pakiet na full. ALE: zobacz ile razy miga pierwsza dioda. Jeśli tyle razy ile masz cel w pakiecie - pakiet naładowany, wszystko jest ok. Jeśli miga mniej razy niż ilość cel w pakiecie - prawdopodobnie ładowarka błędnie rozpoznała, że masz właśnie tyle cel. Albo pakiet jest padniety, albo błąd jest spowodowany tym, że akurat wyszły takie napiecia na pakiecie. Rozładuj pakiet i podłącz jeszcze raz. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Problem nadal aktualny, więc będę "dźwięczny" za manuala do tej ładowarki. Pierwsza dioda się nie świeci :| Spróbuję-tak jak proponujesz rozładować pakiet i dopiero wtedy go podłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klaps6 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Mam tą samą ładowarkę i tez jestem zadowolony. Spotkałem się parokrotnie z miganiem zielonej diody po podłączeniu zasilania a także w czasie pracy ładowarki (czerwona nie świeci) Sprawdź napięcie zasilania ładowarki czy aby jest odpowiednie. U mnie objaw taki pojawiał się właśnie na wyładowanym akku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojak Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Problem nadal aktualny, więc będę "dźwięczny" za manuala do tej ładowarki. Pierwsza dioda się nie świeci :| Spróbuję-tak jak proponujesz rozładować pakiet i dopiero wtedy go podłączyć. Proszę bardzo Wejdź na Products, Następnie Charger CHAR30Plus, następnie Manual in PDF. Wynika z niego że błyskanie drugiej diody oznacza oczekiwanie na podłączenie zasilania (sprawdza napięcie, a błyskanie trzeciej diody oznacza za niskie napiecie zasilania (poniżej 10V). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafik666 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Jest dokładnie tak jak napisał Wojak. Jak zielona dioda miga to znaczy że napięcie podane na ładowarke jest za niskie. Gdy błyska druga dioda to znaczy że ładowarka oczekuje na podłączenie akumlatora który chcemy naładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Problem rozwiązany. Na akku samochodowym (choć niedawno był ładowany) jest wg mojego multimetra 10V z małym hakiem, obstawiam, że tu tkwi problem. Dziękuje wszystkim za rzeczową pomoc. Wątek mogę chyba uznać za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekk Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Myślę o kupnie tej ładowarki czy warto ją kupować? Czy ma balanser? eżeli nie ma to proszę o podpowiedź jaki by do niej dokupić? (Jestem laikiem :oops: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.