razor Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 mam jachcik kokomo t509 i niestety w instrukcji nic nie jest napisane o serwach które tam są używane, po zmierzeniu otworów na montaż wyszło że jest to ~48mm rozstawu. przypadkiem mam jedno serwo które ma taki rozstaw - HPI SF-2 servo http://www.rcwroblik.pl/Serwo+HPI+SF-2+SERVO+%28HIGH+TORQUE-6.5KG-CM+6.0V%29,57610524,01,i2.html ale po podłączeniu do odbiornika tylko lekko ono brzęczy - nie rusza się. czy może być popsute? czy to serwo jakiś inny sposób komunikacji obsługuje? w każdym razie, jakie najtańsze serwa o takim rozstawie polecacie? jakie mają oznaczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 zmierzyłem dokładnie swoje i wyszło że to serwo 'standardowe' http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2602,serwo-hs-311-hitec wymiary: 40 x 20 x 37 mm pozostaje kwestia tego, czy to moje HPI SF-2 ma jakiś inny sposób komunikacji ? czy jest po prostu popsute ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Hey. Te serwa są do d... że tak powiem Ojciec miał 2 takie i w każdym elektronika padła, w Twoim zapewne również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 te HPI? czy te Hiteca? potrzebuje dowolne, tanie, to tylko żaglówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 te HPI? czy te Hiteca? potrzebuje dowolne, tanie, to tylko żaglówka Te, te HPI, co do serwa ,jeżeli do żagłówki to weź obojetnie jakie ze "standardów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.