pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 po włączeniu nadajnika i ustawieniu przepustnicy na max a następnie włączeniu modelu regulator zaczyna pipczeć najpierw po 1 później po 2 i po 3 sygnały "beep" według instrukcji po zmniejszeniu gazu do minimum powinien zaprogramować daną opcję programowanie kończy się melodyjką tak jak napisano w instrukcji a regulator dalej nie działa na 2s :evil: próbowałem z 3 pakietami 2s i odcina je a na 3s niema problemów :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 a czasem nie trzeba dać po zaprogramowaniu wybranej opcji (czyli po sygnale) gazu na max w górę? przejść przez wszystkie opcje i wyjść z programowania ściągając drążek w dół na sygnał wyjścia??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 no tek też próbowałem a w którym miejscu się "wychodzi" ? może to ostatnie źle robię kurcze mam 3 pakiety 2s i nie chce mi się ich na 3s przerabiać :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Z tego co sie orientuje to w tych regulatorach nie programuje sie ilości cel tylko rodzaj pakietu LiPo lub NiMh-NiCd-ilość cel wykrywa sam.Jaka seria regulatora? H czy W?Masz instrukcję programowania?Jak nie to mogę podesłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 bardzo proszę podeślij, regulator dostałem "goły" niestety nie jestem pewien jaka seria bo wyciąłem koszulkę dla lepszego chłodzenia :| ale na pewno został kupiony tutaj http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6104 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 w tych regulatorach nie programuje sie ilości cel tylko rodzaj pakietu LiPo lub NiMh-NiCd-ilość cel wykrywa sami pewnie tu jest pies pogrzebany. no tek też próbowałem a w którym miejscu się "wychodzi" ? może to ostatnie źle robięa tego to nie pamiętam, bo regiel programowałem raz, ale wiem, że nie wchodząc w żądną opcje regiel daje sekwencję 8 sygnałów i ten 8 to wyjście z programowania czyli drążek w dół. z tym, że ja mam 25A to może jest jakaś różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 czyli że po podłączeniu pakietu 2s powinien się przestawić bez programowania?? ja p... co za shit :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Daj jakiegoś maila i napisz jaka seria.Seria to litera pod spodem regulatora , W albo H. Nie ma sie co denerwować.Na spokojnie i na pweno się uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 czyli że po podłączeniu pakietu 2s powinien się przestawić bez programowania??musisz zaprogramować typ pakietu li-pol czy ni-xx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 slepko66@o2.pl ale problem w tym że on 3s odcina poprawnie a 2s od początku pod spodem pisze acro instrukcja doszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Poszło na maila.Przeanalizuj dokładnie punkt 5.Powodzenia i napisz czy sie udało. Jak by nie zadziałało to podeśle instrukcję do serii W.Czy te beeep są długie,krótkie, czy na przemian?Jeśli tylko długie to masz serieW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 dźwięki regulatora pasują do instrukcji DZIĘKUJĘ Po usłyszeniu sygnału odpowiadającego punktowi menu do którego chcemy wejść naleŜ przesunąć dźwignię gazu do dołu. Wybranie danej opcji następuje poprzez przesunięcie drąŜka do pozycji „duŜy gaz”. jak przesunę drążek na minimum to po jakim czasie mam go z powrotem do góry podnieść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ciesze się że pomogłem. Czyli rozumiem że udało się zaprogramować? Jeśli tak to wysokich i długich lotów życzę. Wtedy jak usłyszysz dźwięk odpowiadający wybieranej opcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Wybrane opcje do zaprogramowania. Dźwięk: ”beep” ”beep-beep” ”beep-beep-beep” hamulec włączony wyłączony typ baterii Li-Po Ni-Mh / Ni-Cd tryb cut-off miękki normalny napięcie cut-off niskie średnie / wysokie startup mode normalny miękki super miękki kąt wyprzedzenia mały (soft) średni duŜy (hard) tego też nie rozumiem :| gdy przesunę drążek do minimum i szybko nie zabiorę to wychodzi z menu a gdy szybko w tą i z powrotem to nie słyszę żadnych dodatkowych "bipnięć" tak jakbym w ogule przepustnicy nie dotykał regulator pipczy tak : biip x6 biip-biip x6 biip-biip-biip x6 biip-biip-biip-biim - x6 później jeszcze inaczej tak jak w instrukcji tylko że każde po 6 razy powtarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 5. Regulator przechodzi w tryb programowania. Powinny pojawić się następujące po sobie sygnały, oznaczające kolejne punkty menu: ”beep” hamulec (break)-długi ”beep-beep-” typ baterii (battery type)-długi,długi ”beep-beep-beep-” tryb cut-off (cut-off mode)-długi,długi,długi ”beep-beep-beep-beep-” napięcie cut-off (cut-off threshold)długi,długi,długi,długi “beep-----“ sposób rozruchu (startup mode)długi,krótki “beep-----beep-“ kąt wyprzedzenia (timing)długi,krótki,długi “beep-----beep-beep-“ ustawienia początkowe “beep-----beep-----“ wyjście 6. Po usłyszeniu sygnału odpowiadającego punktowi menu do którego chcemy wejść naleŜ przesunąć dźwignię gazu do dołu. 7. Wybrane opcje do zaprogramowania. Dźwięk: ”beep” ”beep-beep” ”beep-beep-beep” hamulec włączony wyłączony jeśli wybierasz włączony to czekasz na jeden beeep i znowu dźwignia do góry.I regulator zaczyna od początku-znowu liczysz beeep i wchdzisz w menu kolejne i tak aż zaprogramujesz wszystko co chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 gdy czekam na beep to regulator puszcza jakaś melodyjkę i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 melodyjka oznacza że wybrana funkcja została zaprogramowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 no właśnie po wybraniu funkcji czekam na bipnięcie żeby zatwierdzić a tu ta melodyjka wskakuje :wink: po melodyjce nic się nie dzieje :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin1212 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Wybór funkcji wyglada tak źwignia w dół i do góry.Nie trzymasz na dole.Wejdzie do podmeni i znowu czekasz na jeden,dwa lub trzy beeep-zalezy co wybierasz i znowu na dół i do góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 trzeba było tak od razu, po programuję jutro bo rodzina ma już dość piszczenia rozładowanej aparatury :wink: edit: no i wraz nie potrafię :evil: gdy wezmę gaz szybko na dół i szybko do góry to nie wchodzi do podmenu a jak dłużej przytrzymam w minimum i znowu gaz to w ogóle nic nie słychać :crazy: chyba felerny egzemplarz mi się trafił macie jakieś pomysły ? :| :crazy: jakiej firmy programatorem mogę go zaprogramować? mam programator od tp 40A acro da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.