pawelb87 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam ! O tuż jestem mało doświadczonym modelarzem. Ma taki pomysł aby zrobić szybowiec guppy o rozpiętości 200cm i napędzane go spalinką ASP.09 Hornet (1,5cm3) model w planach ma mieć ;D rozpiętość 200cm , długość 104.7cm obciążalność skrzydła:ok 30-32g/dm powierzchnie skrzydła 34,5dm2 masą około 1100-1150g stad moje pytanie do doświadczonych modelarzy: czy ten silniczek da radę (bez żadnych akrobacji zwykły lot rekreacyjny) ? kupowałem go w Modele.sklep do wcześniejszego modelu i powiedziano mi ze ten silniczek ma ciąg statyczny ok 900g ale tego niesprawdzaniem. Z programów komputerowych wynika że tak ale na ile można im ufać? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Będzie w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wrobel Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Na spokojne motoszybowcowe loty to ten silniczek da radę. Jednak na 300m będziesz się wznosił ok 4-5 min w spokojnych warunkach. Ja osobiście w podobnym modelu, lecz nieco cięższym, mam zamontowane ASP15 (2.5cm) i można nim naprawdę niezłą akrobację pokręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.