Karol93 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Witam, Po ostatniej kraksie i KMD pełnym ziemi - silniczek został rozebrany, łożyska wymyte. Wszystko zostało poskładane jak należy - niestety nie wiem jak poprawnie nabić stożek i oparcie dla śmigła. Jest łożysko, pozniej podkladeczka, pozniej mosiezny stożek a pozniej oparcie dla śmigła. Trzeba to nabić dobrze - żeby wyeliminować luz podłużny na wale. Jak to zrobić ? Zwykłe bicie przez drewno nie wystarcza. Jest na to jakiś patent ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Dokręć śmigło to stożek osiądzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Podgrzać :wink: Materiał sie rozszerzy i powinno gładko wejść Wiele razy tak robiłem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacred Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Nic nie nabijaj, bo zniszczysz sobie łożysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 "Dokręć śmigło to stożek osiądzie dobrze " TYLKO ta odpowiedz jest PRAWIDŁOWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 ...piasta śmigła :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Ok, ok - piasta śmigła Dzięki za pomoc Panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 A kiedy to zdążyłeś przywalić? BTW IMHO to podkładka nie ma być pomiędzy stożkiem a łożyskiem jeno wewnątrz karteru pomiędzy wałem a łożyskiem...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ams Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 A kiedy to zdążyłeś przywalić? BTW IMHO to podkładka nie ma być pomiędzy stożkiem a łożyskiem jeno wewnątrz karteru pomiędzy wałem a łożyskiem...... Podkładka (jeśli jest - bo nie każda seria miała) NAPEWNO ma być na wale wewnatrz karteru przy przednim łożysku. a stożek pod piastą opiera się o przednie łożysko bezpośrednio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 No to już wiem, co poprawić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.