motyl Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 No to jest od początku do końca moja włąsna przeróbka bez niczyjej pomocy prawie 3h przy tokarce ale i tak zjeb?(*&($ :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Gratuluje samozaparcia... mnie by się nie chciało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Macie jakeiś doświadczenia w toczeniu ?? Jak z jednego mocowania zrobić gniazda pod łożysta na 2 końcach tulejki ?? J awymysliłem sobie zrobienie głębokiego otworu n a2 łożyska i wstawienie pomiędzy nie tulejki , która ma zabezpieczyć przez "zejściem się " łożysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 jak widze po jakosci toczenia uzywasz zle zaostrzonego noza, natomiast 2- przeciwleglych otworow pod lozyszka nie da sie wytoczyc z 1 mocowania Moja tokarka jest dosc precyzyjna i ja lapie 2 razy, sprawdzajac bicie czujnikiem zegarowym to jest moja przeróbka silnika "zbigowego" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Co do noża to wiem jestem na etapie zakupu szlifierki, narazie bawie się na nowych nożach, a o ich jakości wole nie wspominac Toś meni pocieszył teraz z tulejką zamiast 2h będe się bawił 4h bo ustawianie na zegar też troszke zajmuje ale spoko trzeba się namęczyć zeby efekt był dobry PS. Jade po szlifierke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Artur a jak teraz podoba sie wykonanie ?? nóż na ostrzony dobrze mam ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 teraz jest OK, pamietaj mniejsze srednice toczenia- wysokie obroty, duze srednice- obroty male, szczególnie twarde materiały jak stal I do stali widia choc HSS tez moze byc No i kup sobie cyfrowa sowmiarke, bardzo duzo to ulatwia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Noże mam widiowe tylko ostrzenie tragedia szlifiereczke wczoraj kupiłem dzis jeden nóż wyostrzyłem Mam też 2 stalki HSS 8x8 jeden koniec wyostrzony na wytaczak, a 3 pozostałe coś wyszlifuje z nich jeden napewno zdzierak drugi przecinak be ten widiowy tak średnio bierze Co do suwmiarki to żona obiecała na imininy więc do 11.11 już niedługo Jeszcze porządny zegar musze kupić i takei tam drobne rzeczy, no i oczywiście komplet gwintowników, narzynek rozwiertaków i wiertarke stołową, ale najpierw nowy samochód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 koniecznie kup cos takiego jak nawiertak, to kosztuje grosze a do tokarki niezbedne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Nawiertaki zwane przez niektórych nakiełkami mam 1,6 ; 2; 2,5 ; 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 27 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2006 Dziś się troszke pobawiłem tokarka Wałek przetoczyłem z jednej strony później przekręciłęm go odwrotnie bicie było 0,30 troche zabawy z zegarem i ustawiłem na 0,01 myśle że to 0,01 to już nei przeszkadz aprzy naszych silnikach teraz musze pomyśleć jak zrobić wyważartke to rotorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.