silvermind Opublikowano 21 Września 2010 Autor Opublikowano 21 Września 2010 Olo wielkie dzieki za materialy....im wiecej tym lepiej.Jedzie juz kolejna paczka z materialami do dalszej budowy wiec rekawy trza zakasac i zabrac sie do dalszego strugania co by taki jeden ''laserowiec'' nie wyprzedzil mnie ze swoja skrzynka na pomidory upsss...... bez urazy dla pieknego Ultimata z lasera :ble:
instruktor Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Za karę postoisz sobie sobie przy wentylatorze -wyłączonym :devil:
silvermind Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 no to przyszedł czas na skrzydełka...po wykończeniu całej paczki piłek którą wysepiłem od naszego kochanego instruktora "laserowca" udało mi sie wyrzezbic wszystkie zeberka
Sidey Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Ruszyło coś może w temacie?
silvermind Opublikowano 24 Października 2010 Autor Opublikowano 24 Października 2010 ruszylo,ruszylo....zaczolem skladac skrzydla
Malker Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Nie no, dlaczego nie widziałem tego wcześniej :ble: Widziałem plany tej foczki... i wycięte elementy :twisted: gigant :shock:
silvermind Opublikowano 24 Października 2010 Autor Opublikowano 24 Października 2010 Maciek...to jeszcze nic poskładałem to wszystko do kupy i przymierzyłem do kadłuba to dopiero widac skale modelu ....chyba bede musiał zmienic biurko bo sie nie mieszcze....wtajemniczeni wiedza ktore biurko chce przygarnac :ble: P.s Koledzy potrzebuje pomocy w dalszej realizacji projektu a mianowicie chodzi mi o samodzielne wykonanie podwozia bo koszt gotowego ze Sierry to 600$ :cry: mam zrobione juz projekty goleni ale mam problem z mechanizmem bo nie mam pojecia jak za to sie zabrac a nigdy jeszcze czegos takiego nie robilem.Gdyby ktos mial takie podwozie w skali 1/5 od FW190 i mialby chec to wszystko zwymiarowac i mi podeslac do bylbym bardzo wdzieczny ewentualnie zaprojektowac w CADzie ewentualne zebrane materialy moge podeslac na maila pzdr Artur
Malker Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 jaka waga gotowego przewidywana?
silvermind Opublikowano 24 Października 2010 Autor Opublikowano 24 Października 2010 ok 14 kg jako naped 50cc boxer wiekszy sie nie zmiesci w maske a nie lubie jak cos wystaje
Malker Opublikowano 24 Października 2010 Opublikowano 24 Października 2010 Tutaj można coś podpatrzeć: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7996 Co prawda to jest pneumatyczne
silvermind Opublikowano 24 Października 2010 Autor Opublikowano 24 Października 2010 no bo w zalozeniu ma byc pneumatyczne tyle tylko ze kat zaklinowania to jakies 75*a wiekszosc w sklepie to ma 90* :cry:
Gość wotoma Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Do tego modelu w skali 1/5 jest specjalnie dedykowane podwozie JetCentury (główne i tylne).
instruktor Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 "wtajemniczeni wiedza ktore biurko chce przygarnac " nie ma takiej opcji i siły :>
silvermind Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 :jupi: niestety z braku innej mozliwosci bylem zmuszony je sobie dzisiaj pozyczyc ......przecie jakos musze centroplat zamocowac...i bez fochów mi tutaj bo albo zawody albo biurko :ble:
silvermind Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 kilka fotek z dzisiejszych prac pzdr Artur
Malker Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 ale maleństwo :mrgreen: Jak miło popatrzec na model bez elementów z czarnymi krawędziami od lasera Edycja: jakim sposobem były przenoszone plany na drzewno?
silvermind Opublikowano 25 Października 2010 Autor Opublikowano 25 Października 2010 ......ołówkiem ..................zartowałem :mrgreen: za pomoca acetonu
silvermind Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Opublikowano 21 Lutego 2011 Witam z braku czasu idzie to wszystko mizernie ale temat nie stoi w miejscu cos tam zawsze dłubne jak znajde chwile .Z racji ze zaprzyjazniony sklep nie dał rady sprostac mojemu zamówieniu musiałem sam wydłubac cokpit....tzn jeszcze go dłubie....nie jest to mistrzostwo swiata i mam nadzieje ze za mocno mnie nie zlinczujecie :mrgreen: no ale jest to moja pierwsza makieciarska robota i obiecuje ze przy nastepnej sie poprawie pzdr Artur
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.