sebamor Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Witam, wczoraj byłem z tatą polatać nad wymażonym miejscem do nauki latania - Zboże. Po moich 3 udanych lotach, tata postanowił, że spróbuje jak to jest tak polatać. Pomyślałem sobie, że w razie czego to wezme od niego nadajnik i uratuję samolot. Niestety tak nie było, model przykrecił pionowo z wysokości 10m. Straty: Połamana i wyłamana przednia wręga odzczepiona dzwigienka od steru No i oczywiście złamane śmigło Na szczęście model już naprawiony i wzmocniony. Wniosek z tego taki: Nie dawajcie nadajnika osobie niedoświadczonej jeśli wcześniej go nie opanowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pro100vnik Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Ja niestety miałem problem podobny:D Ale mój ToTo wyszedł "jakoś" z tego. (cały ogon szlag trafił). Poszło wzmocnienie klejem na gorąco :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 I właśnie dlatego najlepiej jest posiadać pulpit ucznia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klarz Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 A to był kupny czy z własnego warsztatu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Model był (jest ) z warsztaciku zrobiony od podstaw z planów Skazoo. Wczoraj miałem latać ale były 2 złe znaki: Na początek trzeba było wymienić gumkę w propswerze i musiałem biec po gumki 200m do domu. Potem jak już były gumki to propsawer spadł z ośki :roll: i zorientowałem się, że mam baterie w nadajniku na wyczerpaniu :evil: . Tak więc z latania były nici. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.