qbacz Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam! Koledzy, czy moduły assana różnią się miedzy sobą tylko obudową czy także elektroniką? Mam taki http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8286&Product_Name=X8_2.4GHz_Combo_pack_for_Futaba__W/_Module_&_RX i zastanawiam się czy nie zmienić radia na mx16. W związku z tym pytanie czy można go przerobić do współpracy z graupnerem?
Leszek_K Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Elektronika jest ta sama niezaleznie od przeznaczenia. Przerobic da sie wszystko - trzeba przymierzyc, sprawdzic jak zlacze (nie)pasuje i gdzie trzeba obciac a gdzie dolozyc. I czy da sie obciac.
qbacz Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Opublikowano 19 Lipca 2010 Dzięki Leszku. Generalnie nawet nowy moduł opłaca się kupić jakikolwiek byle nie uniwersalny, bo jest niewiele tańszy, a niema odbiorników w zestawie...
Leszek_K Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Czy MX16 ma zewnetrzny, wkladany modul? Jezeli tak to przeciez JR pasuje. Ja sadzilem ze juz masz modul Futaby i chcesz toto uzyc. Jezeli nie - bedziesz musial kupic antene z kabelkiem - policz, moze sie nie oplacac.
qbacz Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Opublikowano 19 Lipca 2010 Mx16 niema wymiennego modułu, a ja mam moduł do futaby, ale taki wniosek mnie naszedł
Leszek_K Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Rozbierz modulek, zobacz czy bez wylutowywania zlacz da sie gdzie go upchnac. Zlaczem anteny nie przejmuj sie za bardzo, kabel anteny mozna przylutowac do plytki - sadze ze nie bedziesz mial wyjscia. Tylko dowiedz sie jaki jest uklad zlacza Futaby
qbacz Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Opublikowano 19 Lipca 2010 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19028&highlight=assan W tym wątku jest zdjęcie rozebranego modułu.
Leszek_K Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Nie ma MX16 by ci cos dokladnego doradzic - mozez=sz miec problem z antena - dziure w tylnej pokrywie wiecic - mozna - ale antena w nienajlepszej pozycji. Wylutowac gniazdo - chyba sie da, duza lutownica grzejac gniazdo a nie plytke. Wtedy kupujesz sam kabelek antenowy, odcinasz wtyk, lutujesz, a gniazdo anteny mozesz przykrecic tam gdzie lubisz. Modul mozesz przykkleic do tylnej sciany na tasme obustronna. Wszystko pod warunkiem ze jest miejsce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.