czaja18 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Witam Niedawno kupiłem tą ładowarke przedwczoraj dostałem pierwsze li-polki i już coś jest nie tak Gdy podłącze akumulatorki do ładowania ładują się ok. 5min. i zaczyna się mruganie obu diód i "pipkanie". Ładowarke zasilam z zasilacza AT 250W dającego przy 12V 7-8A. Próbowałem zasilac ją z aku żelowego tylko nie wiem w jakim stopniu jest naładowany ale powinno by ok. bo ma 12Ah a ładowałem z niego tylko 2x pakiet kan-ów 1050.Na wieczór postaram się zmierzyc napięce zasilania bo obecnie nie mam miernika. Mój pakiet: http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=21_40&products_id=55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 zaczyna się mruganie obu diód i "pipkanie". Wystarczy policzyć ilość mrugnięć i zajrzeć do instrukcji (angielski - strona 9) : http://www.graupner.de/fileadmin/downloadcenter/anleitungen/6437.pdf Ja stawiam na złe napięcie zasilania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Sprawdziłem miernikiem i chyba mam coś nie tak z zasilaczem :evil: Napięcie powoli mi spada z 11.05V :shock: w dół a gdy dojdzie poniżej 11V ładowarka sie wyłącza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Dzięki wam za pomoc Obciązyłem 5V żarówką i napięcie podskoczyło do 12.5V i teraz ładuje się bez problemu. Jednak w zasilaczu AT też tak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.