Skocz do zawartości

kolejny temat z cyklu jakie śmiglo

pawel66

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam przewiniętego emax'a 2822 1 drutem 0.6mm 5 zwoi na zębie jakie dobrać śmigło w co mniej więcej celować? 2.5x8 4x4 większe? nie mam pojęcia

ew. ile zwojów nawinąć drutem 0.6 żeby polatać na smigiełku 4x4 przy 3 celach a może 3 cele to za dużo? tylne łożysko chyba pada bo jako 1 z całego silnika się grzeje :?

Opublikowano

Odpowiem Ci kulturalnie, śmigło 4x4 etc. trzeba ogarnąć z przewijaniem w "gwiazdę" zeby było większe kv, przewinąłem emaxa 2822 w gwazdę i wyszlo coś koło 2500kv śmigło 5x4,3 ciągu ma aż miło. Ten schemat co podałeś, nie nawiniesz zeby było wiecej kv niż oryginalny silnik.

Opublikowano

nawinąłem w gwiazdę chyba ci się coś pomyliło i niema siły musi być szybciej jak oryginalnie :wink: ile zwoi nawinełes że dobrze ci chodzi na tym śmigle?

Opublikowano

po testach na śmigle GWS SF 6x5 przy 7.4v silnik zimny aku od lamy gorący więc pewnie bierze 12-15A przy 11.1 silnik za mocno się grzeje

przy 7.4 dałbym jakąś 7 przy 11 smigiełko 5x4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.