Maciej1996 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam ! Jako że zbudowałem swój pierwszy w życiu model konstrukcyjny, po wielu godzinach prac przyszedł ten dzień w którym trzeba jakoś go udekorować i pokryć folią. Mam specjalne żelazko modelarskie oraz klej butaprem, model chce okleić raczej tak na swoje możliwości, czyli nie prawdziwą folią modelarską, czy celofan jest odpowiednim materiałem do wykonania tej czynności, czytałem dużo tematów o oklejaniu, ale nic się z tego raczej nie dowiedziałem Z góry dzięki ! Pozdrawiam Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 żeby okleić tym model zużyjesz naprawdę dużo energii i czasu, celofan jest chyba cięższy od folii modelarskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Skoro masz żelazko modelarskie to bierz folię. Ja chyba z tydzień temu tez pierwszy raz oklejałem folia ORACOVER EASYCOAT oczywiśće żelazkiem zwykłym, czyli nie wiadomo dokładnie jaka temperatura, ciężkie, I wyszło naprawdę fajnie. Myślę że nie ma sensu pchać sie w jakieś "półśrodki". Oklejałem też kiedyś na próbe celofanem i butaprenem i powiem szczeże że gorzej mi to wyszło niż modelarską. NIE TAKA FOLIA STRASZNA JAK JĄ PRASUJĄ :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Ok, kupie 2 rolki tej foli tylko jakie chodzi mi o kolory czerwony i żółty, dokładnie przezroczysta taka jak np. ten samolot : Czy te będą dobre : http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2567 http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2568 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Folia Oracover Standard jest nieprzezroczysta Folia Oracover Transparent jest przezroczysta czyli tak będzie dobra Mam dla ciebie to : Instrukcja Oklejania Modeli Folią Oracover Sam pierwszy raz z tym oklejalem i wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Wielkie dzięki za pomoc już wszystko wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.