Daniel95 Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam, skończyłem właśnie oklejać skrzydła do toto-5 i mam problem, jak mogę naprostować skrzydło które po oklejeniu wygieło się w górę (ok 2mm od środka do końcówki skrzydła) Próbowałem prasować folię od spodu skrzydła doszłem do 170*C ale boje się przegiąć. Wznios jest z obydwu stron, więc jak nic nie uda się zrobić to będę latać z lekkimi uszkami. Z GÓRY DZIĘKI!!!
HubertFab Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Taki wznios to, tak jakby go nie było... :twisted:
Viader Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Samo podgrzanie folii nic nie da. Musisz delikatnie wygiąć skrzydło we właściwą stronę, podgrzać folię i jak ostygnie wtedy je puść.
GOGO Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Przypnij je do stołu tak jak ma być i delikatnie podgrzej opalarką folia się naciągnie,ja tak robię i zawsze działa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.