Daniel95 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam, skończyłem właśnie oklejać skrzydła do toto-5 i mam problem, jak mogę naprostować skrzydło które po oklejeniu wygieło się w górę (ok 2mm od środka do końcówki skrzydła) Próbowałem prasować folię od spodu skrzydła doszłem do 170*C ale boje się przegiąć. Wznios jest z obydwu stron, więc jak nic nie uda się zrobić to będę latać z lekkimi uszkami. Z GÓRY DZIĘKI!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Taki wznios to, tak jakby go nie było... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Samo podgrzanie folii nic nie da. Musisz delikatnie wygiąć skrzydło we właściwą stronę, podgrzać folię i jak ostygnie wtedy je puść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Wielkie dziex spróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Przypnij je do stołu tak jak ma być i delikatnie podgrzej opalarką folia się naciągnie,ja tak robię i zawsze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.