majek Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 ...speed...speed...speed... Dzisiaj w końcu wiatr się trochę uspokoił, więc mogłem ją na serio porzucać. Dorobiłem do mojego mixera dual-rate na wysokość i tym razem już można było normalnie latać. Po dorzuceniu dwóch podkładek jako dociążenie kabinki, to teraz już był idealnie wyważony. Deprula na świeżym powietrzu: Po kilku rzutach okazało się, że Addriano wykrakał: przy kolejnym rzucie słychać było 'chrup' i dalej już leciała z krzywą mordką: Na szczęście udało się z tym wylądować (nawet miałem wrażenie, że tak lepiej leci :roll: ). Przyczyna wypadku: wada konstrukcyjna. Konstruktor zapomniał obkleić całą kabinkę taśmą i oczywiście w miejscu, gdzie tej taśmy brakło z boku, to tam pękło. Dołożyło się do tego jeszcze nieprzymocowanie górnej części do płata (w sumie nie wiem czemu tego nie zrobiłem). Na szczęście taśma klejąca szybko wyleczyła pacjentkę i można było latać dalej. Tak się latało (niestety, ale nie miałem pomocnika, żeby zrobić lepsze ujęcia): film z lotów (13MB) To samo na , ale jakość jest gorsza. Latanie zakończyło się nawet nie kretem, co twardym lądowaniem, ale kabinka musi iść do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaverick Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 z twojego zdjecia wynika ze masz Lasera 6 albo Lasera 4...Laser 6 na bank ma mixer i do delty i do v-tail'a. Nie wiem jak Laser 4 ale wydaje mi sie ze rowniez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiq Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 To raczej nadajnik DYNAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Nadajnik strasznie przypomina lasera ale to chyba laser nie jest (widać po dużym powiększeniu). Nie wiem jak Laser 4 ale wydaje mi sie ze rowniez. Laser 4 ma mikser sterolotek - wiem bo miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majek Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 To może rozwieję wątpliwości: jest tak jak napisał Chomiq - jest to nadajnik Dynam NEKO-4 (4 kanały, 0 mikserów). Co do samej Depruli, to w międzyczasie zaszły w niej drobne zmiany konstrukcyjne, złamałem 4 ogony, była na Żarze... Jak będę miał trochę więcej czasu, to uzupełnię relację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.