SuperSnajper Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Witam Modelarstwem zaraził mnie znajomy lopes91. Widziałem jak lata swoim Wicherkiem. Zafascynowało mnie to i postanowiłem zrobić coś w kierunku poznania tego pięknego hobby. Jako, że nie chciałem mieć Wicherka ( 2 wicherki na podwórku wydało mi się dużo ) postanowiłem coś innego zbudować. Oglądając forum widziałem kilka modeli dla początkujących. Początkowo myślałem nad RWD-5 P. Schriera, jednak jako że jestem początkujący, model dość szybko mógłby ulec zniszczeniu. No i tak szperając po forum, wpadł mi w oko modelik Piper J-3 znany także jako Piper CUB lub Piper L-4. Czy to dobry wybór jak na model dla nowego? Jakie darmowe plany są najlepsze ? Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Jak do nauki to kup sobie pipera z epp. Na początku najlepiej zrobić coś z depronu np. zefirek, toto, rwd by skazo lub kupic coś z epp www.abc-rc.pl - dużo ciekawych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperSnajper Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 chcialbym go zrobic z balsy... Depron jakos nie chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrekxxd Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 tylko początki są bardzo trudne i lepiej stracić 7zł a nie 50 .... koszt budowy zefirka to ok 7zł pomyśl. Zaoszczędzone pieniądze lepiej na wyposażenie wydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.