SuperSnajper Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Witam Modelarstwem zaraził mnie znajomy lopes91. Widziałem jak lata swoim Wicherkiem. Zafascynowało mnie to i postanowiłem zrobić coś w kierunku poznania tego pięknego hobby. Jako, że nie chciałem mieć Wicherka ( 2 wicherki na podwórku wydało mi się dużo ) postanowiłem coś innego zbudować. Oglądając forum widziałem kilka modeli dla początkujących. Początkowo myślałem nad RWD-5 P. Schriera, jednak jako że jestem początkujący, model dość szybko mógłby ulec zniszczeniu. No i tak szperając po forum, wpadł mi w oko modelik Piper J-3 znany także jako Piper CUB lub Piper L-4. Czy to dobry wybór jak na model dla nowego? Jakie darmowe plany są najlepsze ? Z góry dziękuję za pomoc
jedrekxxd Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Jak do nauki to kup sobie pipera z epp. Na początku najlepiej zrobić coś z depronu np. zefirek, toto, rwd by skazo lub kupic coś z epp www.abc-rc.pl - dużo ciekawych modeli
SuperSnajper Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2010 chcialbym go zrobic z balsy... Depron jakos nie chce...
jedrekxxd Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Opublikowano 7 Sierpnia 2010 tylko początki są bardzo trudne i lepiej stracić 7zł a nie 50 .... koszt budowy zefirka to ok 7zł pomyśl. Zaoszczędzone pieniądze lepiej na wyposażenie wydać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.