Sidey Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Od dwóch dni mam ładowarkę iCharger 106B+, dzisiaj nagle przestała działać, tj. po podłączeniu zasilacza z przerobionym wtykiem wydaje dźwięk jaki jest przy włączaniu, przez chwile działa wiatraczek i klawisze, na ekranie nic się nie pokazuje, a potem już nic nie działa Jakieś pomysły? Sidey
Ładziak Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Co znaczy "zasilacz z przerobionym wtykiem"? Podpinałeś pod inny zasilacz albo akumulator 12V?
Sidey Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zasilacz laptopowy, dostał wtyczkę pasującą do gniazda ładowarki, to chyba ona zawiodła. Jak sprawdzę to dam znać.
Mars_2000 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Najprościej i najszybciej, to tak jak pisze Ładziak. Inny zasilacz (z dostępnością "od ręki" którego możesz mieć prawdopodobnie problem) lub prostsze rozwiązanie, to idź na parking do samochodu i podepnij pod aku. Jak wówczas nie zadziała, to na 100% ładowarka padła.
Sidey Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zasilacz jest dobry, ładowarka nie włącza się tylko co chwile robi jedno pik. podczas którego na chwilę włącza się wiatraczek i tak ciągle. Ktoś ma jakiś pomysł?
tomekr Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Sidey, sprawdź jak koledzy radzą pod akumulatorem samochodowym lub pod pakietem 3S. Jest duże prawdopodobieństwo, że jak zaczyna pracować przetwornica w ładowarce to wyłącza zasilacz komputerowy, może pomóc pierścień ferrytowy z paroma zwojami przewodu zasilającego jak wtym poście http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10448&postdays=0&postorder=asc&highlight=pier%B6cie%F1&start=15 . Po ostatnich bojach ze swoim zasilaczem komputerowym i pozytywnych doświadczeniaqch z zasilaczem od xboxa gorąco poleciłbym tenże http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=312542&sid=fadb4c81f7da4335e83d6b5320ac3980#312542 a tu zdjęcie filtra http://rs787tg.rapidshare.com/files/316362892/filtrzasilajacy_a.jpg.html
Sidey Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Nie pomaga, teraz nawet się nie włącza i nie wydaje żadnego dźwięku... Cos pomoże czy odsyłać na gwarancje?
lordg90 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Pod akumulator samochodowy podłączyłeś, tak?
Sidey Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Nie miało to według mnie sensu, skoro próbowałem na kilku zasilaczach i jeszcze pakiecie 3s, ładowarka nie działa
GOGO Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Być może gniazdo zasilania sie rozlutowało(zimny lut) rozkręć zobacz polutuj jeszcze raz albo gniazdo słabo styka .....popróbuj. :?:
tomekr Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 przez internet nie był widać czy sprawdziłeś na pewnym źródle zasilania jakim jest akumulator, a zasilacze komputerowe sprawiają różne niespodzianki. Teraz pozostaje sprawdzić kable zasilające, ja rozkręciłbym ładowarkę i sprawdził zasilanie, jeśli nie czujesz się na siłach to nawet poprosić jakiegoś elektronika. Skoro ładowarka nie świeci to raczej szukałbym w zasilaniu - przewody, luty. Gorzej gdyby ładowarka świeciła i nie ładowała - wtedy pewnie byłoby coś padnięte. Koszt wysyłki do HC i czas potrzebny na reklamacje uzasadnia podjęcie takich kroków, tym bardziej, że nie ma tam żadnych plomb, a przyczyna pewnie jest banalna. Jeszcze podstawowe pytanie - zasilasz ładowarkę kablami podłączonymi do gniazd bananowych, czy przez gniazdo zasilania w ładowarce?.
Sidey Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zasilałem przez gniazdo ładowarki, później próbowałem przez gniazda bananowe, ten sam skutek - ładowarka dostaje energie, tylko coś w niej się zrobiło ze nie działa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.