Kretobójca Opublikowano 20 Czerwca 2007 Opublikowano 20 Czerwca 2007 Nazywam się Robert Płatek, mam 32 lata i mieszkam w miejscowości Latowicz. O modelarstwie dowiedziałem się od mojego dwuletniego syna gdy powiedział: tato, zrób mi siamolota. Wyciągnąłem z szafy worek depronowych tacek (pozostałość po babcinej firmie), powycinałem denka nożyczkami i pokleiłem wszystko taśmą pakową. Wyszedł dziwaczny twór-rzutka. Wyważyłem go kamieniem:) (pewnie kiedyś słyszałem, albo gdzieś czytałem, że toto musi być wyważone) i poleciał. Byłem tak z siebie dumny, że pojechaliśmy wszyscy do rodzinki się pochwalić. Od biegania po łące dostałem zakwasów. Potem było z górki. Pierwszy poważny model AT-6 1,5ccm : 4 krety ubite. (totalna porażka na początek) Kolega Sławek z 30-to letnim starzem modelarskim stwierdził krzywicę modelu i nielotność absolutną (uleczalną być może). Potem trenerek Excel 2000. Ludzie, ale to lata! Poptostu rewelacja. Pierwszy kret z winy rewersa na SW. Drugi kret w wykonaniu Sławka. Trener to nie akrobat i przy silnych przeciążeniach składa skrzydełka (masakra). Teraz robię coś podobnego do Wicherka15 i jest to mój najstaranniej wykonany model. Niedługo pokażę zdjęcia bo duma mnie rozpiera:) Pozdrawiam wszystkich. Robert.
Way Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Witamy witamy. Tak lekko OT, zauwazyliście że coraz więcej ludzi z niezłym poczuciem humoru zapisuje się na gforum? Cieszy mnie to niezmiernie :mrgreen:
Peter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Opublikowano 21 Czerwca 2007 Teraz robię coś podobnego do Wicherka15 i jest to mój najstaranniej wykonany model. ...a sterowanie powierzysz 2 letniemu synkowi , niech sie uczy od kolyski Zapowiada sie ciekawie Witam i zycze dalszych sukcesow
Kretobójca Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2007 Przyznam się jeszcze do pięcioletniej córki, która bardzo umiejętnie radzi sobie z FMS'em. Szybko reaguje na model i potrafi przewidzieć jego zachowanie. Myślałem o przekazaniu jej sterów prawdziwego modelu. I kto wie? Napewno jeśli to nastąpi, będzie film. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.