Kretobójca Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Nazywam się Robert Płatek, mam 32 lata i mieszkam w miejscowości Latowicz. O modelarstwie dowiedziałem się od mojego dwuletniego syna gdy powiedział: tato, zrób mi siamolota. Wyciągnąłem z szafy worek depronowych tacek (pozostałość po babcinej firmie), powycinałem denka nożyczkami i pokleiłem wszystko taśmą pakową. Wyszedł dziwaczny twór-rzutka. Wyważyłem go kamieniem:) (pewnie kiedyś słyszałem, albo gdzieś czytałem, że toto musi być wyważone) i poleciał. Byłem tak z siebie dumny, że pojechaliśmy wszyscy do rodzinki się pochwalić. Od biegania po łące dostałem zakwasów. Potem było z górki. Pierwszy poważny model AT-6 1,5ccm : 4 krety ubite. (totalna porażka na początek) Kolega Sławek z 30-to letnim starzem modelarskim stwierdził krzywicę modelu i nielotność absolutną (uleczalną być może). Potem trenerek Excel 2000. Ludzie, ale to lata! Poptostu rewelacja. Pierwszy kret z winy rewersa na SW. Drugi kret w wykonaniu Sławka. Trener to nie akrobat i przy silnych przeciążeniach składa skrzydełka (masakra). Teraz robię coś podobnego do Wicherka15 i jest to mój najstaranniej wykonany model. Niedługo pokażę zdjęcia bo duma mnie rozpiera:) Pozdrawiam wszystkich. Robert. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Witamy witamy. Tak lekko OT, zauwazyliście że coraz więcej ludzi z niezłym poczuciem humoru zapisuje się na gforum? Cieszy mnie to niezmiernie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Teraz robię coś podobnego do Wicherka15 i jest to mój najstaranniej wykonany model. ...a sterowanie powierzysz 2 letniemu synkowi , niech sie uczy od kolyski Zapowiada sie ciekawie Witam i zycze dalszych sukcesow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretobójca Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Przyznam się jeszcze do pięcioletniej córki, która bardzo umiejętnie radzi sobie z FMS'em. Szybko reaguje na model i potrafi przewidzieć jego zachowanie. Myślałem o przekazaniu jej sterów prawdziwego modelu. I kto wie? Napewno jeśli to nastąpi, będzie film. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.