Torment Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam wszystkich. Jestem trochę zielonkawy w sprawach regulatorów zwłaszcza trójfazowych, tak więc mam kilka pytań: 1. Posiadam silnik FEIGAO 15 zwojowy pobierający maksymalny prąd 41A zasilanie do 30V silnik będzie używany w łódce (OFFSHORE), i pytanie czy taki regulator będzie dobry http://www.modelmotor.pl/hobbywing-pentium-100a-hv-2-12-cele-li-pol-opto.html (zamierzam używać też innych silników w przyszłości) 2. O co chodzi z tą ilością zwoi, do czego to jest potrzebne? 3. Czy 15 zwoi i 15 pól znaczy to samo? Pytania może są banalne, ale ja nie znam na nie odpowiedzi, z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Witam, regulator spokojnie wystarczy,choc ja bym wybral Seakinga 120A lub 180A z chlodzeniem wodnym tyle ze ten drugi jest troche wiekszy a ten pentium nie ma BEC wiec osobne zasilnaie muszisz miec.... Po ilosci zwoi mozna okreslic ilosc kv/v ale Tobie to niepotrzebne sa przeciez tabele.. A ilosc pól to miejsca gdzie w stojanie sa nawiniete zwoje silnika ,a Feigao jest silnikiem 2-polowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.