MisRC Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 ja zamawiałem apkę osobno i ładowarkę + pakiety osobno i wtedy bez pudła idzie PS. napewno zniknęło troche 9x ale przywieźli chyba więcej bo zobaczyli jak schodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitron Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 No ale nie uśmiecha mi się płacić 2x 20$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 poczekaj jak ci dowalą VAT uśmiechniesz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitron Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Nosz... kurka wiecie jak człowiekowi humor poprawić.... budżet już i tak nadwyrężyłem.... Ile % jest VAT'u? 22? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 nie wiem dokładnie ale wydaje mi się że 7% (nigdy nie miałem Vatu) Ale jak wyslesz dwie paczki jako Gift (prezent) to mało prawdopodobne że trafi na stół oczywiście nie dwie pod rząd na ciebie. ja wysyłałem jedną na siebie na swój adres drugą na babcie na jej adres każda bez cła teraz zamówiłem wczoraj znowu na siebie ale już dwa miesiące nic nie zamawiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitron Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jeśli by było faktycznie 7% to to olewam, jakby co wyniesie mnie jakieś 30zł. Gift? A może Hobby Parts albo coś w ten deseń A co z tym zaniżaniem wartości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 hobby toy ale na dole masz gift Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitron Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Czytam teraz ustawy....jezu,... MisRC - zaniżałeś wartość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitron Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Pozwolę sobie spytać - na ile %? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 zależy jaka kwota zamówienia czasami 30% czasami 50% a czasami nawet 70% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 vatu masz 22% cła na artykuły modelarskie nie ma nie ma reguły na celników potrafią przyczepić się nawet do listu za 30 $ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitron Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 O i jest jakiś konkret, a już się łudziłem że 7% :/ Jeszcze pomyślę ale prawdopodobnie pójdzie 1 paczką.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 teraz właśnie 10 min temu zamówiłem paczkę o wadze 2674g i poszło nie chciało mi się rozbijać i zobaczymy (taki test rodzice mają firmę to vat mi zwrócą ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitron Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Hehe - farciarz Ja czekam aż kasa dotrze na PayPala i pewnie jutro zamówię.... Ale Off-Top :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 teraz właśnie 10 min temu zamówiłem paczkę o wadze 2674g i poszło nie chciało mi się rozbijać i zobaczymy (taki test rodzice mają firmę to vat mi zwrócą ) rozumiem że ten vat to od 30% dostaniesz :lol2: :lol2: :lol2: skończ pisać takie głupoty bo jeszcze ktoś sie na to nabierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 nie nie nie Vat dostajesz od faktycznej wartości zamówienia. nie ważne ile na paczce jest ważne jak im prześlesz potwierdzenie np z Paypala i na tym ile będzie $ od tego mam Vat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digitron Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zamówione Kurde czy PayPal nie może zatrudnić telefonistów gadajacych po Polsku? :evil: :evil: :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 teraz właśnie 10 min temu zamówiłem paczkę o wadze 2674g i poszło nie chciało mi się rozbijać i zobaczymy (taki test rodzice mają firmę to vat mi zwrócą ) a/ rodzice o tym wiedzą ?? b/ jak wiedzą to mogą - bo generalnie w firmie można robić WSZYSTKO - do pierwszej kontroli smutnych Pań z US :crazy: :devil: c/ a jak PÓŹNIEJ rozliczą tenże towar ?? i jak powiedzieli przedmówcy - nie pisz głupot ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 a - wiedzą b - Kontrole każde firma przechodzi c - firma zajmuje się importem zza granicy przedmiotów elektronicznych a później sprzedawania ich do sklepów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.