MisRC Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 kable do silnika nie musza byc kolorami bo jak się kręci np w lewo to zamieniasz dwa kable z trzech i kreci się w prawo ale jak tego dokonałes że spaliłeś regulator? normalnie podziwiam cie :twisted: :twisted: a masz może tester serw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storyjka Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 hmm a tych goldów przy silniku nie odizolowałem to może być przyczyną?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Czyli że mogły podczas pracy zetknąć się ze sobą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 i dlatego się zagrzał i poszło z dymem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storyjka Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 co nie zmienia faktu, że przedtem też nie chodziło, zobaczę jak pójdzie z nowym regulatorem, wezmę inną firmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisRC Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 kup koszulki termokurczliwe i zaciśnij. a teraz to nowy regiel najlepiej 30A-35A. np taki: http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2164&Product_Name=TURNIGY_Plush_30amp_Speed_Controller to jak ty to chłopie robiłeś?! zrób jak mówie kup koszulki termokurczliwe zaciśnij na goldach od pakietu(jak masz) I od silnika ! bez tego ani rusz ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Czyli jesteś sam sobie winien. Następnym razem bedziesz pamietał żeby zaizolować wszystkie kable, i nie doprowadzic do tego żeby się "stykły". Szkoda tylko że ta lekcja wyszla taka droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Jeśli w porę nie odłączyłeś akumulatora, to i on może być uszkodzony, radzę mieć go teraz na oku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storyjka Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Teraz już wiem to przez te goldy się spalił, w poniedziałek do sklepu po nowy podjadę;/ Kable się stopiły i się sam odłączył, mam złącza dc3 przy pakiecie i 2 minuty to minimum żeby je rozpiąć, tak siedzą gady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 spotkaj się z doświadczonym modelarzem niech ci wszystko wytłumaczy , ustawi i oblata model bo jeszcze dużo kasy wydasz zanim poleci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 ...a to wszystko przez 'apkę' :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storyjka Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Kupię nowy regulator, podłącze tak jak powinno być, zaizoluje, jeśli dalej nie będzie dalej chodził, postaram się spotkać z kimś bardziej doświadczonym z okolic Rzeszowa, albo ode mniez miasta. ...a to wszystko przez 'apkę' :evil: sugerujesz, że to wina aparatury że ten silnik tak sobie skakał? To pewnie bardziej moja wina (kto normalny podpina silnik pod 8 kanał)Ogólnie zauważyłem, że do rzeczy modelarskich są dodawane bardzo skąpe instrukcje(wyjątek do modelu) , nie pomagają przy składaniu. Ciekawi mnie jeszcze czym w aparaturze się steruje 5,6,7 i 8 kanałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ciekawi mnie jeszcze czym w aparaturze się steruje 5,6,7 i 8 kanałem? Zazwyczaj kanał 5 to kanał od 2-giego serwa lotek, A 6,7 i 8 kanałem steruje się zazwyczaj za pomoca pokreteł i przełaczników na aparaturze (zazwyczaj na górze ...a to wszystko przez 'apkę' sugerujesz, że to wina aparatury że ten silnik tak sobie skakał? Chodzi raczej o samo słowo "aparatura". Na tym forum nie jest to mile widziane, tak samo jak szybol, zamiast szybowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storyjka Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Jeszcze dopowiem na koniec, zamontowałem już nowy regulator, odizolowałem goldy przy silniku, wszystko działa bardzo ładnie. Kontynuuję składanie modelu. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakis_cro Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 goldów przy silniku nie odizolowałem to może być przyczyną?? Chłopie to nawet zwykłej izolacji nie posiadasz? A rurki termokurczliwe kosztuja grosze i zawsze mam kilka róznych w zapasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.