widmo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Wszedłem tu bo zaciekawiła mnie pewna kolekcja ale narodziło się dużo pytań. Nigdy przedtem się tym nie interesowałem. Z wiekiem przychodzi czas i kasa na droższe zabawki wiec witam serdecznie.
noker Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witamy, tutaj o tej kolekcji gawęda leci: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=31229
widmo Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2010 No ja właśnie o tej kolekcji Napisze tu bo się nie doczekam ,a później umknie mi myśl. Jak mnie mod odblokuje to przekopiuje temat do tego działu wyżej właśnie. Zatem chciałem powiedzieć , że zainteresowała mnie kolekcja czerwony baron. Jestem totalnym nOObem w dziedzinie modelarstwa. Jednocześnie informuje iż wiadomo ze kolekcje i TV shop to jeden wielki syf. Zanim zacznę więc to coś zbierać to zapytam ekspertów. Sytuacja wygląda tak: Kolekcja ma 90 numerów. 4 numery co miesiąc (2 przesyłki miesięcznie) = 1 rok i 8 miesięcy (sam model) Cena to 25 PLN (w prenumeracie) za numer = 2220 około (całość bez silnika) Silnik można będzie kupić pod koniec kolekcji. Oczywiscie po atrakcyjnej cenie wiec pytam po ile i w mailu mam odpowiedz: Szanowny Panie, Silnik i nadajnik to osobne zamówienia, nie są one obowiązkowe... Jeśli zdecyduje się Pan zamówić w/w mechanizmy to ich koszt wyniesie: -silnik około 350zł. -nadajnik wraz z serwomechanizmami 450zł. Co do prośby jeśli wytrwam chętnie mogę poskanować i wrzucać wam jeśli chcecie. I jeśli dam rade ale to dopiero jak się zdecyduje kupić. Pytanie 1: Co polecacie zamiast tego silnika i serw od nich? konkretnie model cena itd ? Pytanie 2: Czy taka kolekcje można kupić taniej ? Taki samolocik wygląda dość fajnie ale kompletnie nie znam się na pilotowaniu itd zobaczymy zatem jak i na ile dokładnie uczą takie dziwne kolekcje. W końcowej fazie planuje założyć kamerę bezprzewodową i zobaczę czy da się nagrywać. Pytanie 3: Czy nie myśleliście żeby stworzyć takie kolekcja jako eksperci poszukać producenta, i sami stworzyć takie cudeńka na skale masową ? Sadząc po tym co piszecie raczej się znacie. Myślicie zatem, że projektanci takich kolekcji mają mniejszą wiedzę niż wy ?
Paweł R Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witaj na forum. Pytania proszę zadaj we właściwym dziale
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.