jacek997 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Mam prośbę, może ktoś poradziłby jakiś inny (pewniejszy) sposób na zamocowanie tego silnika w tym modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Wklej tak jak jest ale nie na ca ale na żywicę i będzie śmigać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 a) Jak pisał Maciek - wklej na żywicę Jak nie na żywicę, to klej poliuretanowy c) Alternatywą jest zbudowanie mocowania silnika i przykręcenia go do nowej wręgi silnikowej. Ale to dużo roboty i dodatkowy ciężar. A sens ograniczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Dzięki chłopaki za radę, tylko coś mi się wydaje, że trochę mocniej wyłoił i nie wiem czy ze skłonami dam sobie radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Spoko. Klej poliuretanowy ma tę miłą cechę, że puchnie, więc uzupełni ew. wyrobienie otworu w kadłubie. Ciut w bok, pikuś w dół i będzie dobrze. Ten otwór jest dosyć długi, więc chyba zachowa geometrię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 a to nie jest corsair z alledrogo ten za 399? 3ch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 za 345 4ch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Pytanie dodatkowe. Dlaczego nie wyrzucisz tego motorka ktory masz do smietnika i nie uzyjesz czegos 3 fazowego. Zysk na mocy/sprawnosci ogromny. Warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 i jak to to loto? bo sam kiedyś myślałem o nim, dawno temu na początku przygody:) a idea 3f chyba jest idealna!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Witam ja go miałem przerobionego na silnik trojfazowy i radzę zrobić to samo . Ze sklonem i wykłonem się nie bawiłem i latał całkiem fajnie Silnik tam był Ray cd 180 wat . Montaż bardzo prosty ,piasta , smigło ,silnik z mocowaniem przed wręgą ktorej rolę spełniała sklejka 4mm do niej przykręcalem silnik i to wszystko przyklejałem do kawałka styropianu odpowiedniej grubosci , tak żeby dopasowac długość silnika .Klej najlepiej epoxy użyć. Niestety ta zabawa troszkę kosztuje silnik 50, regiel 50 , lipol 50, ładowarka minimum 50 pln. Ale efekt bezcenny. Wiem bo na tym modelu nauczyłem się latać . Ale ważne jest aby go dobrze wyważyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Ponieważ toto loto super więc chcę doinwestować i faktycznie zmienić napęd, może ktoś rzuci jakiś zestaw, coś konkretnego bo przyznam, że to mój drugi model (ASW 28 już wysłużony ale obcykany w 100%) ten ładnie kręci przynajmniej podstawowe figury, nie jestem zaawansowany w lataniu modelami ale coś tam kumam. Kiedy udało mi się go ładnie wyważyć oddał piękno latania, w masełku wygląda dostojnie jak oryginał. trochę szybki na podejściu do lądowania ale gdzieś widziałem przeróbki z klapami, wtedy to już eden! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Ja w tym modelu miałem taki silnik http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=4703 i taki regulator http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=8627 pakiet idealny byłby 3s 1000 ale montując silnik na ten kołeczek dałbym ten http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=14274 ,na tym silniku model byłby chyba szybszy (kv 1600) tyle że po małym krecie mocowanie takie będzie się wyłamywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.