ValdeK Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_wishListPublic.asp?email=phaosik1992@o2.pl&idCustomer=178550 3 pakiety 1300mah 3 serwa 2 kartony razem 3900 Mah i 1959 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Chyba chodzi o łączną pojemność pakietów, prawdopodobnie nie mogą iść w Air Parcel (ograniczenia pocztowo-lotnicze, było coś o tym tu), a w EMS tylko jako droższa wersja: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_postagetable.asp Ja bym wywalił to pudło i przebolał odrobinę droższą wysyłkę (i - potencjalnie - dłuższą) jako International (Registered) Air Mail 1.85kg. Albo wywal 1 pakiet i zobacz wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 no faktycznie wywalenie 1 pakietu podziałało. Ale chyba zdecyduje się na 3 pakiety i te 4 dolarki dopłace. Pozostaje jeszcze kwestia pakietu do nadajnika :/ W sumie mogę go kupić w osobnej przesyłce aż tak droga nie jest ,jakies 6$ Aha jeszcze jedno. Jak kupujecie coś z HC, jaką kwote deklarujecie aby wam napisali na paczce? 40% czy mniej? Pytałem się gościa z HC o płatność przez karte Visa i mówi że mogę tak zapłacić. Mam nadzieje, że wie co mówi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 no faktycznie wywalenie 1 pakietu podziałało. Ale chyba zdecyduje się na 3 pakiety i te 4 dolarki dopłace. Pozostaje jeszcze kwestia pakietu do nadajnika :/ W sumie mogę go kupić w osobnej przesyłce aż tak droga nie jest ,jakies 6$ Sugeruję REGISTERED, żeby nie zginęła. Aha jeszcze jedno. Jak kupujecie coś z HC, jaką kwote deklarujecie aby wam napisali na paczce? 40% czy mniej? Twoje ryzyko - twoja decyzja :-) Pamiętaj, że czytanie forum jest dostępne dla każdego :-) Pytałem się gościa z HC o płatność przez karte Visa i mówi że mogę tak zapłacić. Mam nadzieje, że wie co mówi Ale przy bezpośredniej płatności VISA (bez pośrednictwa PayPal) coś doliczają (kilka %). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 hmm to jest ta opcja o której mówisz chyba VISA / MASTERCARD (No Paypal) + 1% <- bez pośrednictwa paypal jak dobrze rozumiem Paypal or Credit Card (Amex / Visa / Mastercard) <-a tu przez paypal [ pay pal też sobie zabiera jakiś tam procent za przewalutowanie i takie tam bzdety z tego co czytałem, więc chyba wsio ryba. No i jak wybiore tą pierwszą opcje to bank też sobie coś skapnie za przewalutowanie nie ma nic za darmo. Dla obniżenia kosztów poprosze znjomych aby mi dali zniżke na niektóre produkty. Dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Wiedziałem że o czymś zapomne.. w specyfikacji mojego regulatora jest napisane Amp rating: 18A (max 20A burst) <- to jest max prąd który może przepływac przez regiel do silnika tak? I to musi się zgadzać z pakietem i silnikiem. Na co zwracać uwagę ? FETs: 12 BEC Current: 1.5A Timing: Auto Freq: 8khz Lipo: 3 cell lipo w pakiecie natomiast jest Capacity: 1300mAh Voltage: 3S1P / 3 Cell / 11.1v Discharge: 20C Constant / 25-30C Burst <-- to musi współgrać z reglem? Więc moje pytanie jest następujące. Od czego zacząć kompletować sprzęt zaraz po wybraniu modelu ? I jak to dobrać aby niczego nie spalić. Serdeczne dzięki za odpowiedź OK WIEM JUŻ O CO BIEGA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Tak przeglądam sklepy w poszukiwaniu fajnego miernika napięcia i znalazłem coś takiego: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=7390 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7704&Product_Name=Turnigy_Cell_Diagnostics_meter_2S~6S_(2nd_Generation) no i jeszcze mam taki dylemat co do tego zasilacza: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=6256 ta wtyczka mnie nurtuje :/ A i jeszcze ostatnia rzecz, czy to Turnigy Acc 6 potrzebuje jeszcze jakies adaptery do balansera czy nie ? Widziałem że aku się podłącza do takich właśnie adapterów i dopiero do ładowarki i teraz nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 no i jeszcze mam taki dylemat co do tego zasilacza: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=6256 ta wtyczka mnie nurtuje :/ Wtyczka jak wtyczka, nie jest problemem. 5-10 zł za kabel (tzw. "koniczynka", używana głównie do zasilaczy notebookowych) i problem z głowy. Ale zobacz lepiej opinie o tym zasilaczu... Płoną jak słoma. Może warto rozważyć http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11758 albo http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6477 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 "6" ma wejścia do pakietów ze złączem XH. Przejściówki są potrzebne np. na Polyquest, Kokam czy inne. Z moich pakietów tylko jeden wymaga adaptera. Kupowałem przez net i nie zwróciłem uwagi na złączke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Właśnie też czytałem te komentarze i wszystkie są negatywne więc zamowie ten pierwszy który podałeśmkrawcz1. Jakich sposobów używacie Wy aby zmierzyć napięcie na osobnej cali w pakiecie albo pojemność? Przez ładowarke czy jakimś miernikiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Przy ładowaniu z balancerem "6" pozwala na wyświetlenie napięć na celach. A poza tym to kup sobie jakiś cyfrowy miernik uniwersalny w elektronicznym. Na pewno się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Okej napewno kupie! Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Witam ponownie, wiem co już mam zamówić. Zamawiam 2 paczki w 1 paczce lipol do nadajnika i 1300mAh do modelu, złącza XT60, propsaver i silniczek. Jak już potwiedze moje zamówienie na stronie Hobby King (wybrałem zapłate przez PayPal) to oni mi wygenerują link do PayPal aby zapłacić czy jak to jest? Dodałem karte Visa do konta i oni sami "ściągną" kase z mojego konta czy ja musze wpłacić sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jak już potwiedze moje zamówienie na stronie Hobby King (wybrałem zapłate przez PayPal) to oni mi wygenerują link do PayPal aby zapłacić czy jak to jest?Automatycznie przeniesie Cie do logowania PayPal i automatycznie wprowadzi należnośc i adres. oni sami "ściągną" kase z mojego konta czy ja musze wpłacić sam?Sami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Okej to próbuje. Najgorszy pierwszy raz dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Czy ktoś z forumowiczów korzysta z tego o to pakietu dedykowanego do nadajników w swoim mx-12 albo mx-16? Czytałem trochę,i będe musiał chyba wtyczke przerobić. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=6955 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Czy ktoś z forumowiczów korzysta z tego o to pakietu dedykowanego do nadajników w swoim mx-12 albo mx-16? Czytałem trochę,i będe musiał chyba wtyczke przerobić. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=6955 Tak - 8-9 godzin z w.cz. , z symulatorem chyba około 20 :devil: => patrz stopka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 O to fajnie, mam nadzieje że pomoże mi Pan z dopasowaniem tego pakietu do mojego nadajnika Tak przy okazji, właśnie składam zamówienie na ten model i nie wiem czy wziąć ze wzniosem czy bez. link: http://abc-rc.pl/p/3/1439/model_falcon_epp_-_morlock-dla_początkujących-samoloty_i_szybowce.html Okej nieważne lotki+bez wzniosu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ValdeK Opublikowano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam ponownie, w piątek doleciał do mnie model. Wszystko co mogłem to już zrobiłem oprócz skrzydeł. Skrzydła są niestety bez lotek i planuje je dorobić i tutaj pojawiają się drobne wątpliowości. Lotki jak lotki ale nigdy jeszcze sam nie wycinałem lotek i chce się podpytać o pare spraw. Narysowałem wstępny 'koncept' jak to ma wyglądać. i tutaj moje pytania: 1. Czytałem że powierzchnia lotek dobrze było by aby miała około 1/8 pow. skrzydła, w moim przypadku było by to około 200cm2. Czy to aby nie za dużo? Na w/w zamieszczonym rysunku mają one coś koło 150 cm2. Takie wymiary moich lotek mogą być czy zrobić je większe/mniejsze? 2. Mocowanie serwa, moje skrzydło w najgrubszym miejscu ma 2cm , a serwo z tego co widze 1.6cm. Tak więc lepiej zrobić do każdej lotki osobno serwo czy 1 serwo na środku płata?(martwi mnie dłgugość popychaczy) 3. Jeśli wytne lotke w takich wymiarach jakie podałem tj. 15cm na 5cm, to po zrobieniu skosu musze troche tej lotki odciąć (z tej strony gdzie skos) aby po wklejeniu zawiasów otrzymać lotke która będzie zrównana z krawędzią spływu skrzydła, tak? (mam nadzieje, że ktoś mnie zrozumie ) 4. Ostatnie pytanie. Lepiej wyciąć lotke równo z zewnętrzną krawędzią skrzydła czy też może tak jak na rysunku, zostawić te 2 cm i dopiero wtedy ciąć? Dzięki serdeczne. edit: Właśnie sporo czytałem na temat dorabiania lotek i wpadłem na następny pewnie oczywisty dla wszystkich. Moge zrobić tzw. lotki krawędziowe puszczone przez całą długość skrzydła np. te 40cm na 3cm, i wtedy bez problemu zamontuje 1 serwo na 2 lotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 1. Troche prawdy w tym jest, ale - zrob lotki o polowe wezsze i 2 razy dluzsze. Tu idziemy do: 2. Serwa montuj mozliwie blisko srodka. Nalezy unikac ciezkich koncowek skrzydla. Przy waskich lotkach jest to mozliwe. Lepiej dac 2 serwa. Kilka dodatkowych mozliwosci w ten sposob zyskujesz. 3. Krawedz splywu ma byc nieskazona. Prosta jak strzala. 4. Te zostawione 2 cm bardzo latwo zlamac. Lepiej dac te lotke do konca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.