Skocz do zawartości

Jak podłączyć bezszczotke z reglem ?

NeK6683

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam silnik bezszczotkowy Mystery wraz z reglem z zestawu na reglu mam 3 kable o nazwach "R","B" oraz "C" ( C na niebieskim tle ) i tutaj moje pytanie jak je podłączyć do silnika ( chodzi mi o jaki kolor do jakiego podpisu ) Kolory mam Czerwony Czarny i Źółty.

P.S. Wszystkie bezszczotki nie mają włącznika ? ( regle )

Opublikowano

OK podłączony silnik. lecz kolejny mój problem ( nie chcialem nowego tematu zkładać ) więc chodzi o to że dodając gazu silnik zaczyna pikać wiele razy ( nie zdąrzylem policzyć ) prawdopodobnie jest to spowodowane rozładowanym akumulatorem ale nie jestem pewnien.

Opublikowano

Musisz dobrze połączyć silnik razem z regulatorem ,możesz po przez goldy, jak i lutować razem ze sobą, pamietaj że jak podłączasz zasilanie musisz mieć gaz na zero, posprawdzaj czy nie masz trymeru włączonego... Poczytaj o silnikach bezszczotkowych. Regulatory do bezszczotek nie posiadają wyłącznika, po każdej "jeździe, lataniu" zawsze odłączaj pakiet i jak najszybciej laduj pakiet, nie rozładuj pakietu poniżej 3V na calę ,bo będziesz miał problemy. Jak coś pytaj

Opublikowano

Trimer wyłączony jest ( był włączony teraz już nie ) silnik mam przylutowany do regla ( nie mam "goldów" ale postam się jak najszybciej zakupić ) wciąrz to samo się dzieje. Bez ruszania aparatury silnik pika. Przy wyłączonych trimerach.

Opublikowano

wciąrz to samo ;/ Tylko że teraz nie pika gdy się go zostawi włączonego bez ruszania aparatury. Cym to jeszcze może być spowodowane ? może źle kable są przylutowane ?

R - czerwony

B - czarny

C - żółty

Opublikowano

cofnij trym gazu

niektóre regle hk tego wymagają więc może ten też

ta bezszczotka to do samochodu ? i aparatura też samochodowa ?

jesli tak podłącz trzymając hamulec

Opublikowano

Bezszczotka ma być do samolotu a aparatura pistoletowa. POMOGŁO dzięki conięciu Trima i podłączaczeniu na wstecznym zaczął działać dziękuję bardzo. ( Pomógł *klik* )

Opublikowano

Może nie na temat ale mnie troche razi w oczy. Cimek, stfu oznacza coś innego niż masz na myśli. Podpowiem Ci że po angielsku to Shut The Fuck Up czyli tłumacząc na polski....

Oj nie ładnie tak komuś odpisywać :P

Opublikowano

tabliczka, Cimek tym tekstem miał na myśli chyba siebie że źle powiedział :)

A co do połączenia kabli to zakupiłem bananki wejscie i wyśjcie w jedynm przeciołem na pół i mam samo 1 wejście i jedno wyście ale bananek jest z mosiądzu i nie umiem ich przylutować ( wiem że na ciepło ale musze czekać na tate żeby pokazał mi jak to się bobi :) ) Myślałem o kostkach w razie jak by mosiądz nie wypalił

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.