brachup Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam Poszukuję w miarę taniego modelu do nauki 3d. Na Hobby City znalazłem coś takiego: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11339 Opłaca się kupić ten model ? Czy silnik będzie wystarczający np. na wykonanie zawisu ? Czekam na rady. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Kupować takie coś w Chinach? Bez sensu. 2h i wytniesz sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Kupować takie coś w Chinach? Bez sensu. 2h i wytniesz sam. gdzie mogę dostać plany do czegoś podobnego ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=550372 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Też polecam tą stronę. Ale to modele z depronu, nie tak wytrzymałe. Sam zrobiłem Liptonic'a, jest rewelacyjny. Uczę się tym latać, a wychodzi to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Też polecam tą stronę. Ale to modele z depronu, nie tak wytrzymałe. Sam zrobiłem Liptonic'a, jest rewelacyjny. Uczę się tym latać, a wychodzi to tak: Jest gdzieś na forum relacja z budowy krok po kroku takiego lub podobnego modelu? To byłby mój pierwszy model, który sam bym wykonał. Do tej pory tylko latałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Mam gdzieś w domu plany takiego modelu (do wycięcia z płyty EPP), postaram się je odszukać przez weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Przy tego typu modelach niema dużo pracy, nie wiedziałem takiej relacji. Chętnie pomogę jak będzie trzeba. Wyposażenie jakie ja zamontowałem: Silnik TURNIGY 2204-14T Śmigło GWS 8.43 SF Regler Turnigy 10A Serwa GWS Pico STD 3szt Odbiornik Assan X8 R6M 6Ch Micro 4,5g Pakiety 2s Turnigy 500mAh (35g) i Energy Power 450mAh (28g) Napęd spisuje się bardzo dobrze, serwa również, ale są dość ciężkie. Pakiety powinny być mniejsze. potrzebujesz do budowy: depron 3mm płaskownik węglowy 3x0,5 3-4szt pręta węglowego 1mm 1szt pręta węglowego 2mm kawałek sklejki na wręgę silnika dźwignie serw klej np. UHU poxipol lub coś podobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Przy tego typu modelach niema dużo pracy, nie wiedziałem takiej relacji. Chętnie pomogę jak będzie trzeba. Wyposażenie jakie ja zamontowałem: Silnik TURNIGY 2204-14T Śmigło GWS 8.43 SF Regler Turnigy 10A Serwa GWS Pico STD 3szt Odbiornik Assan X8 R6M 6Ch Micro 4,5g Pakiety 2s Turnigy 500mAh (35g) i Energy Power 450mAh (28g) Napęd spisuje się bardzo dobrze, serwa również, ale są dość ciężkie. Pakiety powinny być mniejsze. potrzebujesz do budowy: depron 3mm płaskownik węglowy 3x0,5 3-4szt pręta węglowego 1mm 1szt pręta węglowego 2mm kawałek sklejki na wręgę silnika dźwignie serw klej np. UHU poxipol lub coś podobnego Dzięki za pomoc. W weekend przemyślę jaki model zrobię. Poczekam jeszcze, aż kolega ADAM_MAX podeśle plany do tego modelu z epp. Na 60% zrobię ten sam model co Ty masz QBACZ i pewnie będę troche zawracać Ci głowę :devil: Jak idzie nauka akrobacji tym modelem? Ciężko nauczyć się np zawisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Zawis nie jest najtrudniejszy, trudniej np. zrobić ładną i wolną beczkę. Jakbym miał czas na latanie to łatwiej by mi szło Pamiętaj, że żeby ten model ładnie latał to musi być lekki, a jak lekki to warunki atmosferyczne wyjątkowo przyjazne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Znalazłem w necie to co mam w domu i widzę że już przybyło nowych planów. Wszystkie plany znajdziesz pod tym linkiem. Poprzeglądaj i napisz czy o to chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Zawis nie jest najtrudniejszy, trudniej np. zrobić ładną i wolną beczkę. Jakbym miał czas na latanie to łatwiej by mi szło Pamiętaj, że żeby ten model ładnie latał to musi być lekki, a jak lekki to warunki atmosferyczne wyjątkowo przyjazne. Poszedłem dzisiaj do sklepu modelarskiego kupić płytę z depronu. Wpadł mi w oko piękny samolot firmy SAPAC i go kupiłem. Straszny napaleniec ze mnie. Stwierdziłem, że wstrzymam się jeszcze z samodzielną budową modelu. Oto fotki nowego nabytku (dzisiaj coś tam zacząłem sklejać). http://img839.imageshack.us/i/dsc00627f.jpg http://img188.imageshack.us/i/dsc00625u.jpg http://img149.imageshack.us/i/dsc00626xe.jpg Możecie coś doradzić w sprawie wyposażenia? Zależy mi na tym, żeby było z hobby city, ponieważ mam tam z 15 dolarów do wykorzystania. Mam zamiar kupić ten odbiornik: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6441 Napiszcie proszę jaki silnik, regulator, serwa, pakiety. Długość i szerokość - ok 85 cm Śmigło mam w zestawie 10 x 4.7 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Masz jakiegoś linka z opisem modelu? Co to za materiał? wygląda grubo. Jak możesz to zważ go w takim stanie. Od tego zależy wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachup Opublikowano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Masz jakiegoś linka z opisem modelu? Co to za materiał? wygląda grubo. Jak możesz to zważ go w takim stanie. Od tego zależy wyposażenie. Niestety nie moge nigdzie znaleźć w internecie opisu modelu. Waga modelu (to co na zdjęciu + cięgna, śrubki, koła, owiewki) = 160g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.