SiSon Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam, już prawie całkowicie zrezygnowany, pisze tutaj... Otóż wyskoczył mi już dosłownie jakiś czterdziesty problem w tym miesiącu związany z sprzętem : Zakupiłem kolejny regulator do dualsky 3530-14, mianowicie tą sztukę KLIK KLIK Próbowałem na kilka sposobów połączyć regulator z silnikiem- za każdym razem chodził niepłynnie lub w drugą stronę. Teraz mam tak i nie wiem czy źle podłączone czy regulator lub co gorsza silnik (też nowy) są zepsute bo silnik na max obroty wchodzi po 2-3 sekundach od przesunięcia drążka na aparaturze. Po prostu silnik załącza sie po chwili - jest opóźniony. A na mniejsze obroty musi się jakby rozkręcić. Aku jest nładowany. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 a nie zaprogramowałeś trybu heli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Pewnie masz SOFT START zaprogramowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmaciej Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Możliwe również, że po prostu ten typ tak ma. Ja też kupiłem swego czasu regiel o podobnym zachowaniu - "soft start" był w nim na stałe; rozruch trwal okolo 3-4 sekundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 takie regulatory są do heli ( juz to przerabialem ) ale da się wyłączyc soft start.. niestety kazdy inaczej sie programuje .. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 I widać macie racje ... Wybrałem się enty raz te kilkadziesiąt kilometrów wymienić regiel - ten sam problem. Narazie nie doszedłem do tego jak się programuje mój regiel- na stronie pisze, że programowalny. Przepustnica na max do góry i nic. Reserv kanału i nic... Ogólnie "i nic". A gógle nie pomagają. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, pozdrawiam. EDIT Znalazłem tą instrukcję http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CB8QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.dys.hk%2FDownload%2FH50A%2520W%2520BEC.pdf&ei=yaG4TKHuNJHNswa_r9C9DQ&usg=AFQjCNHYpTd9JjJG9QDO0AZwVA7WAAF2ng&sig2=dC6_d-b1MacMDDfQh68cqA niestety z zaawansowanym angielskim [ i nie jestem pewny czy to aby na pewno do mojego regulatora] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Sison marudo jasna, zamiast ze mną pogadać, to bym Ci to zrobił bez jakieś tam instrukcji obsługi regulatora, daj znać, to podjadę i sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 no to sprawdź , jak nie dasz rady to wpadnij do mnie to coś poradzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Faktycznie ciężko znaleźć do tego regla instrukcję - dobrze że byłes wytrwały. Na mój gust na pewno jest to kwestia włączonego soft start. Musisz przeprogramować regiel. Pamiętaj, że podczas programowania z drążka, musisz mieć podpięte minimum 2 kable do silnika - dźwięki wydaje uzwojenie silnika a nie regulator, czasami się o tym zapomina. Przy 3ch kablach musisz być być bardziej ostrożny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.